Frankofón filmnapok
Helyszín Veszprém, Táborállás tér 1
Időpont
Műfajok sokszínűsége a filmvásznon. Egy közös: francia alkotások kockái peregnek, s rettegésbe ejtenek, kacagtatnak, vagy romantikus hangulatba ringatnak.

Október 22. péntek 18.00. SZERELMEINK
(feliratos francia romantikus dráma 122’ 2020)
R.: Emmanuel Mouret
Sz.: Camélia Jordana, Niels Schneider, Vincent Macaigne
Daphné a harmadik hónapban van. A vidéki házban várja születendő gyermeke apját, akit egyelőre elszólít mellőle a munka. Jön viszont helyette látogatóba az unokatestvére, Maxime, akit Daphné bár eddig nem ismert, a beszélgetéseik mégis egyre bensőségesebbé válnak. És mi más lehetne a téma, mint a szerelem?
A mű a 2020-as cannes-i filmfesztiválon mutatkozott be.

Október 23. (szombat) 16.00 A GYEREKKOR FÖLDJE
(feliratos francia dráma, 113’ 2020)
R.: Eric Barbier
Sz.: Jean-Paul Rouve, Djibril Vancoppenolle
Az 1990-es évek elején a félig francia, félig ruandai Gaby teljességgel megéli a gyerekkor boldogságát Burundiban. A polgárháború azonban nemcsak a csínytevéseknek vet véget, hanem egyben az ártatlanságkorának is. Gaël Faye díjnyertes regényének adaptációja.

Október 23. (szombat) 18.30 EZ MEKKORA!
(feliratos francia vígjáték, 99’ 2020)
R.: Sophie Letourneur
Sz.: Marina Foïs, Jonathan Cohen
Claire zongorista, a karriert választotta. FrédéricrE viszont negyven felé rájön, hogy ő bizony mégis szeretne gyereket. És elköveti a megbocsáthatatlant: kicseréli a fogamzásgátló tablettákat, aminek meg is lesz a következménye. Claire egyre dagad, Frédéric pedig kezdi beleélni magát a túlféltő anyaszerepbe.

Október 24. (vasárnap) 16.00 SZEMEK ARC NÉLKÜL
(feliratos francia thriller, 88’ 1959)
R.: Georges Franju
Sz.: Edith Scob, Alida Valli, Pierre Brasseur
A rendőrség egy fiatal nő holttestét halássza ki a Szajnából, akit Genessier professzor az eltűnt lányaként azonosít. De a bőrátültetéssel kísérletező, neves tudós hazudik. Az áldozatot ismerte, ez igaz, a nő a páciense volt, a lánya viszont még mindig életben van: a megszállott apa hét lakat alatt tartja a kastélyában, és a cél érdekében, hogy helyrehozza egy balesetben
megroncsolódott arcát, nem riad vissza semmilyen szörnyűségtől.

Október 24. (vasárnap) 18.00 JÓ A SZAMÁR IS
(feliratos francia vígjáték, 97’ 2020)
R.: Caroline Vignal
Sz.: Laure Calamy, Benjamin Lavernhe
Antoinette másra sem vár hónapok óta, mint hogy a nyáron végre nyugodtan tölthessen egy kis időt a szeretőjével, Vladimirral. Csakhogy a férfi az utolsó pillanatban kihátrál: nincs pásztoróra, mert a felesége befizette őket a lányukkal egy hegyi túrára. A cserbenhagyott Antoinette úgy dönt, ez a túra neki is jár. Ám amikor megérkezik, Vladimir helyett Patrick lesz az útitársa, egy csökönyös szamár. A mű a 2020-as cannes-i filmfesztiválon mutatkozott be.

A vetítésekre a belépődíj 800 Ft, a bérlet: 2500 Ft. Agóra Filmklub-kártya érvényesíthető.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva