Fructus Labiorum Fesztivál
Helyszín Veszprém,
Időpont

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program őszi/téli rendezvényeinek egyik kiemelt eseménye érkezik az adventi hétvégékre.

A Fructus Labiorum fesztivál világhírű előadókkal vár

A brit Nigel Short vezette Tenebrae Choir, a francia Tempvs Fvgit énekegyüttes, az ugyancsak brit His Majestys Sagbutts & Cornetts együttes – valamint további kivételes hazai és nemzetközi produkciókkal készül különleges, ünnepi atmoszférát teremteni, ráhangolódni a várakozás időszakára és a karácsony szeretetteljes légkörére.

Helyszínek

  • Szent Mihály Főszékesegyház
  • Veszprémi Református Nagytemplom
  • Szent Margit Templom
  • Szent Mauríciusz Monostor

 

Miért FructusLaborium a rendezvénysorozat neve?

A három decemberi hétvégét felölelő koncertsorozat nem véletlenül kapta a FructusLabiorum elnevezést.

A szóösszetétel jelentése: az ajak gyümölcse, ami ebben az esetben az az énekszó, amely átszövi majd az eseményeket is.

A programsorozat alapvető célja, hogy a karácsonyi rohanásban segítsen lelassítani bennünket, hogy visszatalálhassunk önmagunkhoz, hogy elmélyültebben adhassunk teret szívünkben az ünnepi várakozásnak, és lelkileg felkészülten érkezzünk meg a karácsonyi időszakba.

A páratlan zenei élményt nyújtó adventi koncertek mindegyikére előzetes jegyvásárlással biztosíthatjuk a helyünket. A megvásárolt belépőjegyekből származó bevételnek megfelelő összeget a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézménnyel együttműködésben a szervezők teljes egészében arra fordítják, hogy a veszprémi és környékbeli nagycsaládosok ingyen belépőkhöz jussanak a Téli Gyárkert jégkorcsolya-és hófánk pályájára. A belépőjegyek mellett lehetőség lesz adományjegyek vásárlására is – online elővételben és a helyszínen egyaránt.

 

 

Nyitókép: Veszprém, 2023. január 21. Ünnepi műsor a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program megnyitóján a veszprémi Óváros téren 2023. január 21-én.
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva