Három fellépő, három stílus
Helyszín Veszprém, Óváros tér
Időpont
Telefonszám
Bogdán Róbert, pop, a jazz, a világzene, az autentikus roma népzene, Hajdu Klára, a hazai jazz élet kiemelkedő alakja és a Tom Stormy Trio Feat Petrovna rockabilly zenével várja a közönséget.

Bogdán Róbert (18:00 óra)
Tehetségére már többen felfigyeltek, például Snétberger Ferenc gitárművész, László Attila a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékének docense, aki sokat foglalkozott Norbert stílusának finomításával, képzésével. 2012-től Szőke Nikolettánál csiszolja ének-tudását. Muzikalitása, a melódiákra való fogékonysága tagadhatatlanul egészen kivételes. Egyedi zenei világa a roma és magyar folk, a balkáni népzene magyar népzene és roma népzene, a jazz és a popzene elemeinek sajátos ötvözetére épül. Mind lovári, mind beás nyelven beszél és énekel is a magyar mellett. Ehhez párosul gazdag zenei műveltsége, a különböző roma csoportok kulturális hagyatékának mély, belső ismerete és tisztelete, páratlan kedvesség és megnyerő színpadi jelenléte. Vérbeli előadó, aki tud bánni a közönséggel. Egyedi énekhangja és stílusa az első perctől megragadja a közönséget.

A pop, a jazz, a világzene, az autentikus roma népzene, a magyar népzene területén egyformán otthon érzi magát. A feldolgozásokat és saját szerzeményeit is egyéni hangzásvilága, finom hangszerelése és egyre jobban csiszolt stílusa teszi összetéveszthetetlenné.

A zenekar tagjai:
• Bogdán Norbert – gitár, ének
• Siska Tamás – dob, ütőhangszerek
• Babindák István – klarinét
• Hoppál Mihály – basszusgitár.
• Lakatos Attila – gitár

Hajdu Klára Quartet (20:00 óra)
Hajdu Klára a hazai jazz élet kiemelkedő alakja és egyik legkeresettebb ének tanára. A jazzma.hu, az egyetlen magyar jazz portál olvasói 2013-ban az év énekesnőjének választották.
A hazánkban és Európa szerte népszerű Fonogram-díjas jazz zenekar, a Balázs Elemér Group énekesnője volt közel egy évtizedig. Ennek köszönhetően hazánkban és külföldön is ismertté vált. Nagysikerű koncerteket adtak Európa, USA és Kanada nagyvárosaiban.

Tíz éve megalapította saját együttesét a Hajdu Klára Quartetet. 2013-ban jelent meg első lemezük „Come with me” címmel, amely nagy sikert, teltházas koncerteket hozott a zenekarnak.
2015-ben jelent meg a „Plays Standards Dedicated to Chet Baker” című albumuk a kiváló trombitás Fekete-Kovács Kornél közreműködésével, amit a szakma „Az év hazai jazz albuma” kategóriában Fonogram-díjra jelölt. Legutóbbi albumát Oláh Krisztiánnal, a quartet zongoristájával készítette duóban, „Deep in a Dream” címmel, amely elnyerte mind a szakma, mind a kritikusok rajongó elismerését.

Ezen az estén a zenekar az eddig megjelent albumairól válogat, de újdonságokkal is készülnek a veszprémi közönségnek.
• Hajdu Klára – ének
• Oláh Krisztián – zongora
• Soós Márton – nagybőgő
• Hoff Marcell – dob

Tom Stormy Trio Feat Petrovna (22:00)
A nemzetközi rockabilly pályán Tom Stormy néven hasító magyar zenész, Fácán vadonatúj bandája. A Mystery Gang és az Ed Philips and the Memphis Patrol alapítója és dobosa a műfajban újra egy izgalmas zenekart állított színpadra. Friss és elegáns Rock and Roll/Rockabilly modern zenei flessekkel felütve. Így lehetne jellemezni az új TST-t.

A trióban Horváth László gitározik és Sárosi Áron nagybőgőzik. A zenekar ékköve és énekesnője Petrovna. Vigyázz vele! 😉

A koncertek ingyenesek!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva