Hegedűk, táncok és jazz
Helyszín Veszprém, Óváros tér
Időpont
Telefonszám
Kapitány Quartet és Singer Street igazi zenei csemegét ígér, Vörös Eszter Tango Company pedig igazi Bounes Aires-i hangulatot varázsol a színpadra.

Kapitány Quartet (18:00 óra)
A Kapitány Quartett 2014-ben alakult egy különleges alkalomból. Egy szép koncert keretén belül csodálatos tango-harmonika szépítette a zenei élményt. Az együttes repertoárja átöleli a középkori és barokk muzsikától a klasszikusokon át a romantikát. Emellett a filmzenék, híres slágerek és tangók világából is nagy előszeretettel szórakoztatja a hallgatóságot. Mindezeket akusztikus klasszikus vonós hangszereken szólaltatják meg legtöbb esetben mikrofonok és hangosítás nélkül.

Többek között fellépnek különböző protokoll jellegű eseményeken, rendezvényeken, esküvőkön, kiállításokon és templomi hangversenyeken is.

A zenekar tagjai:
• Falvai Zsuzsanna – I. hegedű
• Ráczné Nagy Andrea – II.hegedű
• Kallai Míra – mélyhegedű
• Kallai Nóra – gordonka

Vörös Eszter Tango Company (20:00 óra)
Másfél óra Buenos Aires…
Régi, táncolható argentin tangókat, és modern, koncerttermekbe komponált tangó muzsikát játszik a Tango Company nevű magyar zenekar. Vezetője, Vörös Eszter az itthoni kevés bandoneon játékosok egyike. Maga is lassan két évtizede táncolja a tangót, a zenét pedig argentin mesterektől tanulta és tanulja folyamatosan külföldi képzéseken. Együtt játszott Európai egyik legjobb zenekarának tartott Hyperion Ensemle-el, de Fischer Iván felkérésére is zenélt több rendezvényen, ahogy hazai zenekarok is invitálták szólistaként.

Az esten a zenészek a táncosokkal együtt megidézik Buenos Aires és a jellegzetes tangó táncestek, a milongák hangulatát. A 30-as évek kedvelt tradicionális tánczenéitől Astor Piazzolla és egy mai tangó-zeneszerző darabjai mind elhangzanak a színpadon.

A táncosok bemutatják a tangó improvizatív világát, illetve koreográfiákon keresztül is átadják a dél-amerikai, de valójában az egész világot többször is meghódító tangó szenvedélyét.
Tizenöt éve táncolnak együtt, a tangó hat éve lett életük főszereplője.

Zenészek:
• Vörös Eszter: bandoneon, ének
• Selmeczi Gábor: hegedű
• Gárdos Éva: zongora
• György Attila: nagybőgő
Táncosok:
• Tatorján József
• Balogi Szilvia

Singer Street (22:00 óra)
A Singer Street 2011-ben a Grazi Vokál Totál a cappella Competition jazz kategóriájának első helyével írta be magát a jazzvokál világ életébe, majd következő évben a taiwani TCMC verseny győztese is lett jazz és performance kategóriákban.

2016-ban a Fertődi Ünnepi Játékok meghívására elkészítették és bemutatták Hay’d’n Seek című nagylemezüket, melyen Kim Nazarian a New York Voices énekesnője örömmel vállalta a közös munkát.

2017-ben a Budafoki Dohnányi Zenekarral Abba Simphony előadásukkal a Tokaji Fesztiválkatlan, a Pozsonyi Aréna és a budapesti Papp László Sportaréna színpadán szerepeltek.
A cappella szerepléseik mellett triójukkal a Budapest Jazz Club állandó fellépői. Számos tv-s megjelenés, és fesztiválmeghívás (Alba Régia, Fool Moon…) színesíti az együttes életét amellett, hogy tagjai maguk is a magyar kultúra izgalmas személyiségei:

Fehér Gábor (basszus) a Singer Street alapítója és hangszerelője, a Cotton Club Singers együttes egykori tagja, zeneszerző, zenepedagógus.

A Veszprémfesten Cseke Gábor- zongora (MAO) és Bögöthy Ádám- nagybőgő (MAO) kíséretében adnak koncertet.

A koncertek ingyenesek!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva