HÍD - Vajdasági Alkotók Veszprémben
Helyszín Veszprém, Brusznyai Árpád utca 2
Időpont
Az összművészeti programban helyet kap a tánc, a színház, az irodalom és a zene. Programok: Ladik Katalin – Alice Kódországban // Tolnai Ottó // Josef Nadj – OMMA magyar premier

Új, összművészeti eseménysorozatot indít Veszprémben a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivál. A HÍD egy új mini fesztivál, amely határokon, nemzeteken, kultúrákon átívelő programja izgalmas előadókat mutat be Veszprémben, 2023 Európa Kulturális Fővárosában. Az esemény – követve a nagy múltú veszprémi kortárs táncfesztivál hagyományait -összművészeti programot mutat be, melyben helyet kap a tánc, a színház, az irodalom és a zene, mindemellett célja a határon túli magyar alkotók bemutatása.

November 19-én, a veszprémi Hangvillában Ladik Katalin: Alice Kódországban című darabját láthatjuk. Az újvidéki származású színésznő és költő sajátos előadásaival a magyar és nemzetközi performansz-művészet kiemelkedő alakja. Az előadás után a közönségnek lehetősége nyílik beszélgetésen is részt venni az alkotóval. Az est moderátora Ladányi István irodalmár.

November 20-án az esemény egyik legérdekesebb programelemét ingyenesen tekinthetik meg az érdeklődők, ahol Géczi János költő beszélget Tolnai Ottó, Kossuth-díjas íróval, költővel, műfordítóval és Nagy József (Josef Nadj) táncos-koreográfussal, a nemrégiben megújuló Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola Auer termében.

Az idei esemény fő momentuma, november 21-én a világhírű koreográfus, Nagy József (Josef Nadj) előadásának hazai premierje. A nagysikerű OMMA-t a velencei biennálé és a szabadkai Desiré Fesztivál után itt mutatják be először Magyarországon. Az est különleges élményt ígér. Lenyűgöző táncelőadás, a test, a mozgás, a fény, a hanghatások és a csend tökéletes fúziója, afrikai táncosokkal.

A HÍD – Vajdasági Alkotók Veszprémben című háromnapos programsorozat a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivál összművészeti eseménye, melyet a Pannon Várszínház a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa kiemelt partnerintézményeként, hagyományteremtő jelleggel, és azzal a céllal szervez, hogy kivételes előadásokat mutasson be a megyeszékhelyen, hiánypótló és egyedülálló műsorkínálatot nyújtva a nyitott és érdeklődő közönségnek.

Az esemény részletes programja:

2021. NOVEMBER 19. PÉNTEK – JEGYÁR: 2.500 FT

19 óra Ladik Katalin: Alice Kódországban

Helyszín: Hangvilla Veszprém – 3. emeleti stúdió

20 óra Beszélgetés Ladik Katalinnal

Moderátor: Ladányi István irodalmár

Helyszín: Historia Hangvilla Kávézó, Veszprém

2021. NOVEMBER 20. SZOMBAT – INGYENES RENDEZVÉNY

17 óra Beszélgetés Tolnai Ottóval és Nagy Józseffel (Josef Nadj)

Moderátor: Géczi János költő

Helyszín: Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola, Veszprém – Auer terem

2021. NOVEMBER 21. VASÁRNAP – JEGYÁR: 5.600 FT

17 óra Josef Nadj: OMMA

Helyszín: Hangvilla Veszprém – színházterem

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva