I. Bioracer Zirc Grand Prix Országúti Mezőnyverseny
Helyszín Zirc, Alkotmány utca
Időpont 2024. máj. 11. 11:00 - 16:00

Hatvannal száguldanak a bringások lakott területen a Bakonyban

A Magas-Bakony legszebb részein halad majd el a hazai kerékpárversenyzők legjobbjainak mezőnye és a Zircről induló, majd oda visszaérkező futam jót tesz a bakonyi kisváros és a biciklisport hírnevének, népszerűsítésének.

A környékbelieknek és a Balatonról hazafelé tartóknak nagy biciklis forgalomra, lezárásokra, korlátozásokra kell számítaniuk a 82-es főúton is.

Az I. Bioracer Zirc Grand Prix Országúti Mezőnyverseny útvonala

Az I. Bioracer Zirc Grand Prix Országúti Mezőnyversenynek május 12-én, vasárnap Zircen, az Alkotmány utcában lesz a rajtja és egy darabig a 82-es főúton haladnak a városban a versenyzők, de hamar letérnek róla, Mór irányába fordulnak. Később a Bakony fővárosának nevezett kisvárosba érnek vissza, egy gyönyörű helyen vezető kört megtéve. A városháza közelében alakítják ki a célt.

A verseny pontos útvonalát főként a környéken lakóknak érdemes ismerniük, az Zirc után Nagyesztergárra, majd Dudarra, Cseténybe és Szápárra vezet. Utána Tés, Bakonynána és Olaszfalu következik, onnan megint a 82-esre fordulhatnak a versenyzők, hogy Zircre visszatérjenek. A városban több kört is megtesznek, így a hétvégén a Balatonról Győrbe hazaindulóknak is érdemes erre számítaniuk.

Az I. Bioracer Zirc verseny útvonala ezen a szép szakaszon is végigvezetői a versenyzőket
Fotó: veol.hu/Rimányi Zita

Az I. Bioracer Zirc versenyt a zirci Acél-Vakond Kerékpáros Sportegyesület szervezi meg a Magyar Kerékpáros Szövetség Ligakupa versenysorozatának állomásaként. A rendezők által közzétett felhívás szerint a biciklizők ötven-hatvan kilométer per órás sebességgel vagy ennél is többel haladhatnak a sík és a lejtős részeken, lakott területen belül is. Ezt az autósoknak, a gyalogosoknak is figyelembe kell venniük.

A futam ideje alatt, 11 és 16 óra között időszakos forgalomkorlátozásokra, terelésekre, zárásokra és megnövekedett kerékpáros forgalomra kell számítani.

Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva