Jumping Matt és a Cimbaliband Trió koncert
Helyszín Veszprém, Szabadság tér 9
Időpont

Pribojszki Mátyás és vendégei a Papírkutyában

Pribojszki Mátyás (Jumping Matt) – az egyik legismertebb hazai és európai szinten is jegyzett, elismert szájharmonikás, énekes, dalszerző, aki szólóban, különböző formációival, valamint zenekarával (Jumping Matt & His Combo, – korábban Blues Fools, Pribojszki Mátyás Band -) már keresztül-kasul bejárta Európát több, mint 30 (!) országban koncertezett, turnézott az USA-ban és itthon is alig akad olyan klub vagy fesztivál, ahol ne lépett volna fel, különböző felállásokban.

Ezen az estén vendége lesz A Fonogram-díjas Cimbali Trió. Zenéjükben a kelet-európai életérzés keveredik a népzenével, és a közönség által kedvelt modern zenei stílusokkal.

A banda tagjainak jelentős népzenész múltja van, így a Cimbaliband „boszorkány konyhájában” a gyökerektől merített autentikus zenéből kiindulva készülnek a fogások. A zenei csemegéket pedig úgy tálalják elénk, hogy a dalok alapját egy igen különleges hangszer, a cimbalom alkotja, megfűszerezve egy kis jazz-el, latin zenével, balkáni ritmusokkal. Nem véletlenül emlegetik a zenei szaklapok a gödöllői születésű Unger Balázst a „cimbalom Chuck Berry-je” ként! Gyors ”riffjeivel” változatos stílusban mozgatja, irányítja a zenekart az igazi magyar akusztikus „keverőpult” mögül. A fentieket egyesítve válik teljessé a hallgató számára az eredeti kelet-európai cimbalom rock”n”roll, mellyel már az egész világot bejárták, Japántól Dubaig, Skandináviától Afrikáig! Cimbaliék mesterien gyúrják össze autentikus népzenei gyűjtéseiket és életigenlő szerzeményeiket, melynek eredményeként születhetett meg az alábbi pár sor is a Magyar Nemzet hasábjain: a zenekar tagjai „bebizonyították, hogy az autentikus népzene is lehet trendi.”

A koncert az NKA támogatásával valósul meg.

 

Nyitókép: Cimbaliband
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva