Késő estig látogathatók a múzeumok
Helyszín Veszprém,
Időpont
Meghosszabbított nyitva tartással este tíz óráig várja négy nyári estén is látogatóit a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum.

A Laczkó Dezső Múzeum kiállítóhelyei közül július 28-án szombaton és augusztus 17-én pénteken az egykori várbörtönt, a vár bejáratánál álló Hősök kapuját és a Tűztornyot, augusztus 4-én szombaton és augusztus 10-én pénteken pedig a múzeum főépületének kiállításait illetve a Bakonyi Házat tekinthetik meg déltől este tíz óráig az érdeklődők – mondta S. Perémi Ágota, az intézmény igazgatója.

A Múzeumok Csillagfényben elnevezésű programok célja, hogy új nézőpontból mutassák be a múzeum kiállítóhelyeit, és azok is felkereshessék a tárlatokat, akik napközben dolgoznak vagy a nyaralásuk egyik napját érdekes esti programmal szeretnék zárni.

A Bakonyi Házban a századforduló kultúrájával és hagyományaival ismerkedhetnek a látogatók, a múzeum épületében pedig megtekinthetik a Szent Jobbot takaró kendőt is bemutató kiállítást, valamint Veszeli Lajos festőművész a Balatonhoz is több ponton kapcsolódó tárlatát.

A várnegyedben a Hősök kapuja teraszáról és a Tűztoronyból is jól láthatók lesznek az éjszakai Veszprém fényei, az egykori várbörtönbe pedig óránként indulnak csoportok – 19 órától szaktárlat vezetéssel – a mínusz harmadik szintre. (Forrás: MTI)

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva