Ki tudja, látsz-e még / Jótékonysági előadás
Helyszín Veszprém, Óvári Ferenc út 2
Időpont
A Szabadkai Népszínház Szab-way Színházi Szervezetének előadása a Veszprémi Petőfi Színházban. A produkció Karády Katalin életével, és azon belül az elvándorlással, annak akaratlan kényszerével foglalkozik.

A Szabadkai Népszínház Szab-way Színházi Szervezetének előadása a Veszprémi Petőfi Színházban. A produkció Karády Katalin életével, és azon belül az elvándorlással, annak akaratlan kényszerével foglalkozik. Jótékonysági előadás a Fagyöngy Egyesület javára.

Támogatói jegy: 2900Ft

Szereposztás:
Karády Katalin – Kalmár Zsuzsa

Közreműködők:
Zongorista: Juhász Rafael
Írta: Brestyánszki B. Rozi

Rendező: Mezei Zoltán

Nézz szét Veszprémben is egy kicsit, mutatjuk, mit és hol érdemes.

A történet egy fiktív esemény kereteiben játszódik. Karády utolsó magyarországi fellépése során, az emigráció előtt állva emlékezik vissza életére, és enged belelátni sorsába, ami arra kényszerítette,hogy elhagyja az országot, amit továbbra is teljes szívével szeret… és közben néha kiszakad belőle egy-egy örökzölddé vált dal vagy annak foszlánya. A keserédes előadás olykor kacagtató, mégis húsba vágóan aktuális kérdéseket feszeget, a hovatartozásról, a hazáról, a hontalanságról, művészetről, szerelemről a sikerről és a hatalomról. Karády élete olyan tükröt mutat fel a mai társadalmi, emberi és politikai viszonyainkról, amellyel talán sokan nem szívesen szembesülnek, de azok, akik elmennek vagy elmenni kényszerülnek, és azok is, akik maradnak, tudják, a felelősség – és a következmény – mindannyiunké.

Fotó: Fortepan

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva