Kolostor- és geotúra Veszprémben
Helyszín Veszprém, Veszprémvölgyi utca
Időpont
E-mail cím info@turajo.hu
A résztvevők citromos frissítővel indítanak a Betekints Hotel udvarán, s a kellemes sétát a Laczkó-forrás vizével öblítik le. Közben pedig a természet tavaszi arcával ismerkednek meg szakavatott természetvédelmi mérnök közreműködésével. Lesz növényfelismerés, kvíz és még valami meglepetés is!

A betekints NaTúra tematikus sétán kiderül, miért nemcsak a hegymászók körében kedveltek a dolomitsziklák, s miért tartják őket nagy becsben a botanikusok és a geológusok. A csónakázótavat körüljárva arra is fény derül, hogy egy mesterségesen kialakított dísztó hogyan népesül be a vízi életformához kötődő élőlényekkel.

Természeti kincseken kívül kulturális értékek is színesítik az utat, hiszen a közeli tisztás rejti az ország első női zárdájának romjait és az egykor ott élt jezsuita rend templomát. A völgy nyugati kapuját keretező Séd kanyarulatban megbújó Kiskúti-csárdánál a séta a Veszprémvölgyi úton folytatódik, védett sziklagyepi fajok kíséretében a Gulya-dombi parkerdőbe.

Találkozási hely: Veszprém, Betekints Hotel udvara (Veszprémvölgyi u. 4.)
Útvonal: Kolostorok és Kertek Betekints-völgy középső szakasza – dolomit sziklák – dísztó – Veszprémvölgyi apácák kolostorrom és Jezsuita templom – Veszprémvölgy nyugati kapu – Laczkó-forrás
Útvonal hossza: 2,5 km
Séta időtartama: 2,5 óra
Részvételei díj: 2000,-Ft, gyermeknek 6 éves korig ingyenes, 7-14 éves kor 1200,-Ft (a helyszínen fizetendő)
Jelentkezés a fenti email címen lehetséges.

Az útvonalon jól gurul a babakocsi is és akár kutyasétáltatással is össze lehet kötni a természet megismerését.

A sétán résztvevők a következő kedvezményekben is részesülnek:
15% Betekints Hotel éttermi fogyasztás esetén
10% Zöldbolt

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva