Koncertek a Papírkutyában
Helyszín Veszprém, Szabadság tér 9
Időpont
A kultúrbisztró zenei csemegékkel is vár.

2021. november 20. szombat 19.30.
Improgress

Több mint öt éve játszanak együtt különböző zenekarokban, azonban mindig vissza-visszatérnek ehhez a könnyen érthető, emberközeli felálláshoz és hangulathoz.
A repertoárt főleg egyedi feldolgozások alkotják, amiben egyaránt megjelennek a blues, pop, jazz és folk műfajokra jellemző elemek is. Az egyszerű hangszerelés által teremtett atmoszféra leginkább az akusztikus zene kedvelőinek a szívéhez állhat közel. Történetük során minden helyzetben megtalálták a saját közönségüket, legyen szó kávéházi koncertről, egyetemi rendezvényről, romkocsmáról, utcazenélésről egy aluljáróban, fesztiválról vagy akár a Budapest Parkról.

 

november 25: 19:30 – 21:00
november 26-27.: 20:00 – 21:30
Daiana Lou
Daiana Mingarelli és Luca Pignalberiare a Daiana Lou, egy 2014-ben alakult multiinstrumentalista rockduó tagjai.
Előszeretettel nevezik magukat „buskereknek”, vándorzenész-komédiásnak, akik számára az utcai művészet nyújtja a szabadság és boldogság életérzését.
Az olasz közönség körében a 2016-os X-Faktorban való szereplésük kapcsán váltak ismertté, illetve azért, mert nyílt színen fordítottak hátat a show-nak, s így a lázadás és a nonkonformitás szimbólumává váltak.
2015 óta élnek Berlinben. A német főváros legaktívabb független művészei között tartják számon őket.
A német sajtó így jellemzi őket: „két olyan személyiség, akikben megvan a kreativitás és az erő ahhoz, hogy átalakítsanak egy helyet, és olyan identitást adjanak neki, amilyennel korábban nem rendelkezett”.
Ez az Európa-szerte éveken át tartó intenzív „vándorzenészkedés” tette lehetővé a duó számára, hogy új hangzással fertőzzék meg magukat. 2021. januárjában kezdődött harmadik albumuk felvétele, amelyen Cesare Mac Petricich-csel (Negrita) dolgoztak együtt. 2021. alternatív rockzenei világa egy introspektív utazás, amely a „Pollution”, „A Milioni Di Anni Luce”, „Since I Was Born” és „Daiana Blues” suttogásától indul, a „Revolution” és az „Is There Anybody Angry?” dühös sikolyával lobbant lángra, s egyenesen a berlini klubok hangulatába rántja magával a hallgatót a „Keep An Eye On Tinder”, a „HATE U” és a „Come Interstellar” finom elektronikus rezdüléseivel. Az album dalról-dalra robban. Olyan élő show, amit mindenkinek legalább egyszer az életben meg kellene tapasztalnia.
2022. januárjától 190 országban lesz elérhető a Netflixen Alessio Maria Federici „4 Metà” című filmje, Cattleya és Bartleby-produkcióban. A film teljes zenei anyagát a Daiana Lou szerezte és adja elő. A 14 szám Chiara, Matteo, Dario és Giulia történetét kíséri végig: a szereplőket Ilenia Pastorelli, Matteo Martari, Giuseppe Maggio és Matilde Gioli alakítja.
Minden felesleges külsőséggel szakítva öntik szavakba és űzik ki magukból a bennük rejlő sötétséget: ünneppé, gyönyörű katarzissá változtatják, amely végre lezár egy túl régóta nyitva hagyott kört, és megnyit egy újat. A Lou és Cesare Mac Petricich által készített „OUR FIRST THIRD ALBUM” 2022-ben jelenik meg.
2 190 országban lesz elérhető a Netflixen Alessio Maria Federici „4 Metà” című filmje, Cattleya és Bartleby-produkcióban. A film teljes zenei anyagát a Daiana Lou szerezte és adja elő. A 14 szám Chiara, Matteo, Dario és Giulia történetét kíséri végig: a szereplőket Ilenia Pastorelli, Matteo Martari, Giuseppe Maggio és Matilde Gioli alakítja.
Minden felesleges külsőséggel szakítva öntik szavakba és űzik ki magukból a bennük rejlő sötétséget: ünneppé, gyönyörű katarzissá változtatják, amely végre lezár egy túl régóta nyitva hagyott kört, és megnyit egy újat. A Lou és Cesare Mac Petricich által készített „OUR FIRST THIRD ALBUM” 2022-ben jelenik meg.
Nyitókép: Keszey Ágnes
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva