Korossy Quartet, Maxim Vengerov és a Mendelssohn Kamarazenekar
Helyszín Veszprém, Brusznyai Árpád utca 2
Időpont
Augusztus 2-án Maxim Vengerov és a Korossy Quartet is fellép az Auer fesztiválon.

Műsor:

MOZART: D-dúr vonósnégyes K 499
BEETHOVEN: G-dúr vonósnégyes op. 18, No. 2
WEINER: fisz-moll vonósnégyes op. 13

A Korossy Quartet tagjai:

Korossy-Khayll Csongor – 1. hegedű
Tóth Kristóf – 2. hegedű
Albert Julianna – brácsa
Devich Gergely – gordonka

Az Auer fesztivál a kezdetektől fogva fontos feladatának tekinti, hogy a tehetséges fiatalokat segítse pályájukon. Az első évtől kezdve szervezünk mesterkurzusokat, ahol a legkiválóbb professzorok, világjáró művészek foglalkoznak velük, átadják a koncertdobogón évtizedek alatt szerzett tapasztalatukat. A Magyarországon megrendezett országos és nemzetközi versenyeken sikereket elért fiataloknak pedig különdíjként felajánlott bemutatkozási lehetőséget is biztosítunk.

Ennek a programnak a keretében a mai hangversenyen a Zeneakadémián idén megrendezett Weiner Leó Országos Kamarazenei Verseny 1. helyezettje, a Korossy Quartet mutatkozik be. Koncertjük külön érdekessége, hogy Weiner Leó egyik vonósnégyese is elhangzik, melyet ritkán lehet koncerten hallani. A Korossy kvartettet a Zeneakadémián Kováts Péter – a Mendelssohn Kamarazenekar vezetője, az Auer fesztivál igazgatója – tanítja.

Fotó: az esemény közösségi oldala

Műsor:

MOZART: Á-dúr hegedűverseny K 219
CSAJKOVSZKIJ: Firenzei emlék op. 70

Maxim Vengerov hegedűművész
Közreműködik: Mendelssohn Kamarazenekar
Művészeti vezető: Kováts Péter

A veszprémi Auer fesztivál kivételezett helyzetben van, hiszen az orosz hegedűiskola – melyet a veszprémi születésű Auer Lipót virágoztatott fel – több legendás reprezentánsa is tiszteletét tette már az elmúlt években, s ezt mind Auernek köszönhetjük. Vadim Repin és Gidon Kremer után ebben az évben egy újabb világsztár hegedűs, Maxim Vengerov érkezik a Mendelssohn Kamarazenekarhoz, hogy Veszprémben is hallhassuk azokat a hangokat, melyek valaha Auer hegedűjén innen indultak, majd megjárták Szentpétervár, Moszkva és New York iskoláit, koncerttermeit, s most a tanítványok tanítványainak hangszerein az egész világot beutazzák.

A Grammy-díjas Vengerov is ennek az orosz iskolának a neveltje, káprázatos technikájú, kivételesen szuggesztív művész, aki után kapkodnak a neves fesztiválok szervezői, Veszprémbe is a Salzburgi Ünnepi Játékokon adott koncertje utáni napon érkezik, hogy az 1727-ben készült ún. „ex-Kreutzer” Stradivari hegedűn egy Mozart versenyművel ajándékozza meg veszprémi hallgatóságát.

Fotó: az esemény közösségi oldala

A műsorváltozás jogát fenntartják!

Kiemelt kép: pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva