Lackfi János jóéjtpuszi című verseskötetének bemutatója
Helyszín Veszprém, Brusznyai Árpád utca 2
Időpont 2024. máj. 15. 19:00 - 20:30

#JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János

A #jóéjtpuszi-kötet verseit hallhatjuk május 15-én Veszprémben. A Hangvillában fellép Lackfi János József Attila-díjas költő és Szirtes Edina Mókus Erkel Ferenc-díjas énekesnő, zeneszerző. A Veszprém-Balaton Keresztény Kultúrájáért Alapítvány május 15-én 19 órától a Hangvillában #JÓÉJTPUSZI címmel humoros zenés irodalmi utazásra invitálja a veszprémi közönséget Lackfi János és Szirtes Edina Mókus előadásában.

Budapest, 2021. október 6.Az idén Erkel Ferenc-díjjal kitüntetett Szirtes Edina Mókus hegedûmûvész, énekes egy óbudai próbateremben 2021. október 5-én. MTI/Cseke Csilla

Szirtes Edina Mókus Erkel Ferenc-díjjal kitüntetett hegedűművész, énekes Fotó: MTI/Cseke Csilla

Zenés irodalmi utazás vagányul, humorral

Jézus Suzukin furikázna vagy inkább Jaguáron? Gördeszkázna, vagy szörfözne a kicsinyekkel? Vagy mindezeket helytelenítené? Inkább csokornyakkendőben feszítene a Júdeai Tudományos Akadémián? Noét vajon feljelentették a hatóságnál a sok büdös és koszos állat meg illegális bárkaépítés miatt? Dávid király bajba kerülne, mikor őrült módjára táncol-dalol a frigyláda körül?

Istent gyakran feltesszük a legfelső polcra, porfogónak. Pedig elképesztő közel van hozzánk, ő az ásványvizünkben a bubi, a bőrünkön a tetkó, a kártyánkban a chip, a benzinkúton a wifi, a hamburgerünkben a só, a lelkünkben a furdalás és az ujjongás, tüdőnkben a levegő. Érdemes vagányul, humorral, mélységes lenyűgözöttséggel beszélni róla. I-vitamin bevitel mindenkinek.

A nagysikerű #jóéjtpuszi-kötetek verseivel duettezik a szerző, Lackfi János és a szuggesztív zenész-énekesnő, Szirtes Edina Mókus.

Kapolcs, 2018. július 20.Lackfi János és Babiczky Tibor költõk Both Miklós zenésszel (b-j) közös mûsora a 28. Mûvészetek Völgye kulturális fesztiválon a 10 napos programsorozat elsõ napján Kapolcson 2018. július 20-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Lackfi János és Babiczky Tibor költők Both Miklós zenésszel (b-j) közös műsora Művészetek Völgyében
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Lackfi János

Költő, író műfordító Budapesten született, az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen szerzett magyar-francia szakos diplomát 1996-ban, majd ugyanitt doktorált. 17 éven keresztül tanított a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.

Szirtes Edina Mókus

Énekes, hegedűművész és zeneszerző, aki a szegedi Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett diplomát, majd zeneszerzéssel foglalkozott. Írt zenét a Szegedi Színkör, a Szeged Kortárs Balett, a Kováts Kriszta Színháza, a Baltazár Színház és a Magyar Rádiószínház számára.

 

Nyitókép: Lackfi János József Attila-díjas költő, író, műfordító, tanár zsámbéki otthonában
Fotó: MTI/Czimbal Gyula

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva