viharjelzés: nincs
16°
K
1 km/h
Lajkó Félix 3 arca
Veszprém Óváros tér 22
2018 júl. 11. 19:00 - júl. 13. 21:00
Telefonszám +36 88 444454
Megosztom
A VeszprémFesten három estén át három különböző formációban élvezhetjük a művész virtuóz hegedűjátékát, ismerhetjük meg három arcát.

Lajkó Félix, Liszt Ferenc-díjas hegedűművész és zeneszerző Topolyán (Vajdaság) született 1974-ben. Első hangszere a citera volt, amellyel tíz éves korában ismerkedett meg. Hegedűt az általános iskola 6. osztályában vett a kezébe először. A szabadkai zenei középiskola második osztályát otthagyva indult el Budapestre egy kölcsönkért hegedűvel…azóta különféle formációkban járja a világot és bűvöli el hegedű- és citerajátékával a nagyérdeműt.

Neves együttesekkel és zenészekkel dolgozott együtt, úgy mint Szabados György, Boris Kovač, a francia Noir Désir zenekar, Alexander Balanescu, Boban Marković, Roby Lakatos. 1994 óta számos lemeze jelent meg, írt zenét színházi előadásokhoz és komponált filmzenéket.

Közreműködik:
• Lajkó Félix – hegedű
• Krzysztof Lasoń – hegedű
• Stanisław Lasoń – cselló
• Zbigniew Michałek – hegedű
• Robert Waszut – nagybőgő
• Jan Kaczmarzyk – brácsa

A nemzetközileg is elismert lengyel VOŁOSI minden kategóriától mentes olyan egyedi és eredeti stílust alkotott, mely egyszerre modern és tradicionális, klasszikus és népi, kárpáti gyökerekkel rendelkező jazz improvizáció. Olyan muzsika, amelyben természetesen keveredik a klasszikus és népi vonószene, így ehhez Lajkó Félix az első pillanattól kezdve könnyen kapcsolódott. A magyar sajtóban megjelent „vonós rocksztárok” elnevezés sincs messze a koncertélmény hangulatától. Olyan zenei dimenziókat nyit meg a repertoár saját zenéinek közös feldolgozásaival, melyben nemcsak az ő, de a hallgatóság lelke is egyöntetűen messzire repül.

A koncert ültetett, helyfoglalás érkezési sorrendben.

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva