Lighthouse: Reflectopia – kiállítás
Helyszín Veszprém, Vár utca 17
Időpont 2024. máj. 10. 11:34 - aug. 25. 16:00

A „Reflectopia” egy kitalált szó, egyfajta szóösszetétel, amely a „reflect” (tükröz) és a „utopia” (utópia) szavak kombinációjából jött létre. Az „utopia” általában egy ideális helyet vagy állapotot jelöl, míg a „reflect” a tükrözést vagy visszaverődést jelenti.

Tehát a „Reflectopia” egy olyan kitalált hely vagy állapot lehet, ahol a tükrözés és a fény művészete tökéletes egyensúlyban van, és ahol a látogatók lenyűgöző és inspiráló élményekben részesülhetnek.

A kiállításon szereplő alkotások segítségével a gondolatok és az érzések tükröződnek, visszaverődnek és kibontakoznak. A művek egy része a valóságot, annak egy szeletét veszi alapul és arra reflektál, más esetben egy, már meglévő eszközt helyez egészen más megvilágításba, és van, ahol a tükröződés segítségével egy elképzelt belső állapot jelenítődik meg.

Az egyes tereket bejárva egyfajta képzeletbeli utazáson vehetünk részt, ahol különböző világokba nyerhetünk betekintést a valóság egy eddig rejtett oldalát felfedezve.

Kiállító művészek:
Battha Gáspár – Hajdu Gáspár – Katona Kati – Kitzinger Gábor – Szigeti G Csongor – Szilágyi Csilla & Herczeg Tamás – Sztojánovits Andrea

Csikász Galéria
8200 Veszprém, Vár utca 17.

Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva