Lóci Játszik/Zaporozsec
Helyszín Veszprém, Brusznyai Árpád utca 2
Időpont
Aki egyszer elmegy egy Lóci koncertre az szinte egyből rajongóvá válik, és a kibontott csokornyakkendős csapat fellépésein, személyesen is átélheti a közönség, hogy milyen az, amikor a Lóci Játszik.

A Lóci Játszik zenekar története három éve kezdődött, amikor Csorba Lóci névadó frontember, a VAN című mozi filmzenéjével megalapozta a közönség és a szakma figyelmét, ezt követte a Ki Mit Tube és a Cseh Tamás Program elismerése. 2015-ben megjelentették a “Hadd legyek arról híres…” című lemezüket, majd a Margaret Islanddel turnéztak közösen.

2016-ban fölényesen megnyerték a Veszprémi Utcazene Fesztivál közönségdíját. A 2017-es év elég jól indult a zenekarnak: január 1-én megjelent második lemezük a Krokodil, majd márciusban megnyerték a Fonogram “Év Felfedezettje” címet, májusban pedig a Szigetes Fesztiválok rangadóján, a NagySzínPadon is ők végeztek az első helyen!

Az osztálytársakból alakult szentgotthárdi Zaporozsec zenekar motorját 2004 nyarán Varga Bence (ének, gitár), Papp Dávid (basszusgitár), és Hoffman Máté (dob) indította be.

Saját hangjukat – elmondásuk szerint – a 2011-es Buborék című albumukkal találták meg. A trió ma már ismert név szűkebb pátriája, Vas megye könnyűzenei koncertjein, fesztiváljain. Többek között olyan zenekarok társaságában lépett már színpadra, mint a Kispál és a Borz, a PUF, a Quimby, Péterfy Bori vagy a 30Y. (2012.09.04.)

A zenekar több dala is rotációban hallható a Petőfi Rádióban, 2014-ben az „Év felfedezettje” kategória jelöltje a banda a Fonogramon.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva