MalomKERÉKtúra
Helyszín Veszprém,
Időpont
E-mail cím info@turajo.hu
Keressük meg együtt az egykor közkedvelt malmokat egy komótos városi tekerés keretében! A hajdani Frick malom mai házszomszédja, a Fricska Étteremlakás minden MalomKERÉKtúrázót vendégül lát egy frissítőre és molnárkára;-)

Utunk a szeszélyesen tekergő Séd kanyarulatai között vezet, ahol nyolc egykor duruzsoló malom nyomait kutatjuk fel. A patak zúgásán kívül meghallgatjuk, hogy mit mesélnek nekünk a még álló malomépületek és mit suttognak fülünkbe a romok. Megtudjuk többek között azt, hogy mit jelentett molnárnak lenni, mi a csuvározás, melyik malom volt „cseremalom”. A múlt mellett szót ejtünk a folyamatban lévő malomhasznosítási projektötletekről és felidézzük a Betekints-völgy kialakulását is: az egykori Tethys-tenger hullámverését és a veszprémi márga, majd a városképet meghatározó dolomit képződését az ősi tengeraljzaton.

Hozd el bringádat és tarts velünk, ha Téged is érdekel Veszprém malmainak sorsa!

Találkozási hely: Laczkó-forrás
Útvonal: Laczkó-forrás – Unger malom – Éllő malom – Puskás malom – Gabriel malom – Jezsuita templom – Káptalani „Kis” malom – Margit tér – Margit romok – Ring malom – Benedek-hegy – Úrkúti malom – Pajta utcai Püspöki nyaraló épülete– Friedler malom (Hotel Historia Malomkert)
Túra hossza: 3,5 km
Túra időtartama: 3,5 óra
Részvételi díj: 1800,-Ft, gyermeknek 6 éves korig ingyenes, 7-14 éves kor 1000,-Ft, a helyszínen készpénzben vagy kártyával fizetendő.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva