Melodika Projekt - Klasszikusok új ruhája
Helyszín Veszprém, Óvári Ferenc út
Időpont
Telefonszám
E-mail cím titkarsag@petofiszinhaz.hu
A Melodika csoport mindhárom tagja végzett zenepedagógus, akik a klasszikus zenét modern eszközökkel és módszerekkel viszik közel a gyerekekhez.

A trió tagjai tehát nem életunt klasszikus zenészek, akik a kottába mélyedve játszanak minden darabot, hanem olyan zenepedagógusok, akik kreatív zenei foglalkozásokkal, élményszerű átadással kommunikálják tudásukat. A megszólaltatott hangszerek is egyediek: ahogy a csoport neve is jelzi, gyakran megfordul kezükben a “fújt zongora”, azaz a melodika, de ezzel még nincs vége az izgalmas hangszereknek. Az ütőhangszerek között a xilofon mellett a gyerekek meghallhatják a cajon és a boomwhacker hangját is.

Előbbi azért lehet ismerős, mert napjaink könnyűzenéjében is gyakran feltűnik, míg az utóbbi az egyik legfrissebb zenepedagógiai eszköz. A trió harmadik tagja gitáron játszik, ennek megfelelően a repertoár is egzotikusabb, mint általában: Bach, Mozart, Grieg és Bartók szerzeményei mellett Piazzolla és Albéniz tangói is megszólalnak, sőt, Tarrega híres “csengőhang-keringője” is egyedi átiratban kerül bemutatásra.

Az Amerikában rendezett, SAVVY Chamber Music Competition, innovatív zenei tendenciákat támogató versenyen közönségdíjat nyert együttes a korábbi évek egyik kedvenc zenekara a BonBon matiné repertoárján.

Szereposztás

A zenekar tagjai:
Antal Gábor- zongora, melodika
Csernus Katalin- gitár
Pödör Bálint – ütőhangszerek

Műsorvezető: Lukácsházi Győző

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva