odaLÖKött KÖLtészet – ÁRNYÉK
Helyszín Veszprém, Vár utca 17
Időpont

Slam poetry klubest Veszprémben, az odaLÖKött KÖLtészet szervezésében!

 

Újra slam poetry klubest Veszprémben! A júniusi esemény a FOTON Audiovizuális Centrum területén kerül megrendezésre.

 

A nyári melegben mi is adhatna enyhülést egy jó hideg ital és egy kellemes szellő mellett? Természetesen az árnyék. Azonban, mivel mindennek van árnyoldala, ezért arról se feledkezzünk meg – sötét dolgok történhetnek ott, ahova a Nap se tud sütni.Ha te se akarsz többé saját magad árnyéka lenni, hanem kilépnél a rivaldafénybe, írd és mondd! Jó idő esetén az esemény a Tűztorony udvarában kerül megrendezésre. Esőhelyszín természetesen a kávézó. Fontos: az előadás csak jegyvásárlás után látogatható, melynek díja 1000 Ft/fő! A versenyre és open micra való nevezések nem járnak külön költséggel. A jegyértékesítésről információk később, egy külön bejegyzésben olvashatók!

 

Tervezett program:

18:00 Open Mic (max. 10 fő részére, elsősorban azoknak fenntartva, akik a témaversenyen nem vesznek részt – a szövegenkénti 3-3,5 percet a szervezők kérik, ne lépjétek túl, hogy ne csússzon a műsor)

18:50 Szünet

19:00 „Árnyék” témaverseny – ahol az alábbi szabályok érvényesek:

– Jelentkezés csak saját művel, amelynek megengedett hossza 3 perc + 15 másodperc tiszteletidő (team slam esetén 4 perc + 30 másodperc). Időtúllépés esetén fél percenként 1 pont kerül levonásra.

– Az öt fős zsűriből a meghívott vendégek helye fix, a többiek kiválasztása a helyszínen, felkérés vagy jelentkezés alapján történik.

– A értékeléssel megbízottak saját értékrendjük szerint 1 és 10 pont közötti pontszámot mutatnak fel az előadások utáni felszólításra (fél pontok adhatók). Ebből a legalacsonyabb és a legmagasabb értékű kiesik, így marad a maximális 30 pont.

– Az esetleges holtversenyeket a zsűri rámutatással döntheti el.

– Külön pluszpont fejből mondott szövegért NEM jár, de a zsűri saját belátása szerint felértékelheti az ilyen előadást.

Előzetes nevezés szükséges. Verseny helyek maximális száma: 12 előadás.

20:00 Tíz szavas verseny alkotói szünet

20:20 Tíz szavas verseny – ahol az alábbi szabályok érvényesek:

– A helyszínen megkapott szavak kötelező felhasználásával született művekkel nevezhettek.

– Pontok és eredményhirdetés a témaverseny szerint, de a kötelező szavak kihagyása is levonással járhat.

 

Helyszíni nevezés.

 

Eredményhirdetés a versenyek után várható.

A díjazás: a témaverseny első helyezettje is, illetve a tíz szavas verseny első helyezettje is választhat magának értékes könyvjutalmaink közül, az összetettben legtöbb pontszámot elérő pedig a FOTON Audiovizuális Centrum által felajánlott páros mozibelépő tulajdonosa lesz.

 

Műsorvezető: Tóth Roland ‘Rollcsi’

 

Minden előadót szívesen várnak, viszont a gyűlöletbeszéd náluk sem fér bele a véleménynyilvánításba. Akinek szövege részben vagy egészében gyűlöletbeszédet tartalmaz, annak előadását azonnali hatállyal megállítják és az eseményről való távozásra szólítják fel! A témaversenyben ezt a zsűri figyelni is fogja, és amennyiben közülük hárman felteszik két karjukat keresztben (X-ben), úgy a témaversenyes szöveget félbe kell hagyni azonnal hatállyal.

 

Jelentkezés a veszprem.slam@gmail.com címre küldött e-mailben, tárgyként megjelölve: „Árnyék – jelentkezés” 2024.06.28. 23:59-ig! Kérik, hogy üzenetedben jelöld, hogy TÉMAVERSENY vagy OPEN MIC előadással nevezel. A tíz szavas versenyre a helyszínen lesz lehetőség regisztrálni, a felhasználandó szavak elhangzása után. Az előadás során fénykép- és videofelvétel készül, mely felhasználásához megjelenéseddel hozzájárulsz. A szervezők a változás jogát fenntartják.

 

Helyszín

FOTON Audiovizuális Centrum

Veszprém, Vár utca 17, Magyarország

 

Nyitókép: A Foton Audiovizuális Centrum épülete a veszprémi várnegyedben
Fotó: MTI/Katona Tibor

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva