Oláh Kálmán koncertje
Helyszín Veszprém, Brusznyai Árpád utca 2
Időpont
Modern reneszánsz címmel lép fel közös hangversenyen az Oláh Kálmán Kvartett és a Mendelssohn Kamarazenekar az Auer Fesztiválon csütörtökön este.

A koncert műsora:

Oláh Kálmán: Passacaglia zenekarra és jazztrióra

Oláh Kálmán: Három vázlat Bach csellószvitjeiből

Michel Legrand – Oláh Kálmán feldolgozások

Közreműködik: Mendelssohn Kamarazenekar, művészeti vezető: Kováts Péter

A Liszt Ferenc- és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző-zongoraművész Oláh Kálmán és a Mendelssohn Kamarazenekar már sok sikeres közös produkciót hozott létre, melyben a klasszikus zene és a jazz találkozásának, egymásra hatásának lehetett tanúja a közönség. Oláh Kálmánt mindig is izgatta a jazz szabad, improvizatív építkezése és struktúrája mellett a kötöttebb, megkomponált műveket kínáló klasszikus zene belső világa.
Az Auer fesztiválon hallható „Modern renaissance” projekt címe a megújulásra, újjászületésre utal, elsősorban a felhangzó kompozíciók zenei tartalmára, üzenetére vonatkoztatva. De érthetjük akár úgy is, hogy a pandémia okozta hosszú kényszerű szünet után mindenki – zenészek, közönség – szinte újjászületésként élik meg a nyitás utáni első koncerteket.
A különlegesnek ígérkező estén hallhatunk többféle jazzformációra és vonós-, illetve szimfonikus zenekarra készült saját szerzeményeket, emellett Oláh Kálmán „Vázlatait” Bach csellószvitjeiből, de Michel Legrand-átdolgozásait is.

A hangverseny belépődíjas.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva