Paloma Faith koncert a VeszprémFesten
Helyszín Veszprém,
Időpont 2024. júl. 18. 21:00 - 22:30

Paloma Faith BRIT Award nyertes angol énekes és színésznő, akiben édesapja révén spanyol vér is csörgedezik. Zenéje a soul és a jazz sajátos elegyéből építkezik, éneklési stílusát sok esetben Amy Winehouse-hoz és Etta Jameshez is hasonlítják.

Paloma Faith debütáló stúdióalbuma, a „Do You Want the Truth or Something Beautiful?” 2009-ben jelent meg, és olyan sikeresnek bizonyult, hogy meg sem állt a dupla platinalemez minősítésig az Egyesült Királyságban, és meghozta az énekesnő első BRIT Award-jelölését is. 2012-ben Faith kiadta második stúdióalbumát, a Fall to Grace-t, amely az angol album lista második helyén nyitott, és debütáló anyagához hasonlóan ez is dupla platina minősítést ért el. Eddigi legsikeresebb albuma a 2014-es A Perfect Contradiction, amelyen olyan slágerek hallhatók, mint a „Can’t Rely on You” és az „Only Love Can Hurt Like This”.

Paloma Faith zenei karrierje mellett Faith sikeres színésznő és televíziós sztár is. 2014-ben zsűritagként csatlakozott a The Voice UK-hez, ahol Rita Orát váltotta, 2020-ban pedig a műsor gyerekváltozatában, a The Voice Kidsben tűnt fel. Mindezek mellett 2015-ben alapított kiadóját is igazgatja, nemrégiben pedig saját belsőépítészeti márkát is indított, de aktív nagykövete a Greenpeace-nek is.

Paloma Faith bejárta a világ jelentősebb koncerthelyszíneit, fellépett többek között a Glastonbury Fesztiválon, 2015-ben pedig a Rugby Világkupa hivatalos himnuszának előadására is felkérték. Hatodik stúdiólemeze „The Glorification Of Sadness” címmel 2024 februárjában kerül az üzletekbe, ezt követően pedig turnéra indul.

Helyszín: História kert, Veszprém

Esőhelyszín: Veszprém Aréna

 

 

Nyitókép: veszpreminfo.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva