Premiertől-premierig színházi kiállítás
Helyszín Veszprém, Óvári Ferenc út 2
Időpont 2024. ápr. 12. 19:00 - máj. 9. 19:00

2024. április 12-én 19 órakor mutatják be a Veszprémi Petőfi Színházban 2023/24-es évadk ötödik nagyszínpadi előadását, Anat Gov: Happy Ending című sorsdöntő történetét.

A bemutató előtt 18.45-kor – hagyományos módon – az előadáshoz kapcsolódó Premiertől-premierig kiállítást nyitják meg SECRET GARDAEN – FEMME FATALE – TITKOS KERT – A DÍVA címmel. Az alkotásokat B. Hegedűs Piros készítette.

Piros képeit nézve a látogató megtelik fénnyel, energiákkal és érzelmekkel

B. Hegedűs Piros hiánypótló embernek, és művésznek vallja magát. Jelen esetben a képek három dimenzionális megjelenése, a fény hatására létrejövő különleges élmény egy pillanatra megteremti azt a harmóniát, szépséget, ami annyira fontos a belső egyensúly, a lelki béke megőrzéséhez ezzel személyiségformáló erővel bír.

– A művészet az élet csodálatos dísze. Nem lehet más, mert minden művészet lényege: a díszítés. Zene és költészet a nyelv dísze, a járásé a tánc. A festészet és a szobrászat viszont a gondolatok dísze – üres falakra vetítve – vallja a belga építész, Henry Van de Velde.

Piros művészete nem csupán látványos, de láttat is. A környező világot, az emberi létet egy speciális filteren szűrve, picit hátralépve, más látószögből. A világ minden rezdülését átérzi, de tudatosan, női szemmel keresi a harmóniát az egyensúlyt mind színeiben, mind kompozícióiban.

A jó művész sokoldalú, nyughatatlan, hajtja a vágy, hogy felfedezzen, kipróbáljon és megmérje önmagát, időről időre megújul, mert benne van a vágy új utakon is járni.

Így vall magáról:

„Nagy kihívás egy művész számára, hogy a „lehetetlent kísértse”, amit nem szabad, az a legizgalmasabb, amit még nem próbáltunk, az lesz a választott út. Szerintem a jó művész örökre játszó, kísérletező, tagadó, újító, teremtő gyermek marad.

Korábbi akril képei nagy méretű popart hangulatú lírai csendéletszerű víziók, de kis méretű trash art kollázsai újrahasznosított papírokból már ismertek a közönség számára.

Most a legújabb munkáit mutatja be a művészgyantával kezelt ragyogó, elegáns üvegszerű fényes felületek mind organikus, mind geometrikus – figurális alakot öltenek…A neoartdeco a múlt olyan megidézése, ami mentes tud maradni minden elavultságtól. Kifinomult elegancia, funkcionalitás, minőségi anyaghasználattal és a gazdagságra utaló csillogást sem nélkülözve gyöngyszemei. Szokatlan kör alak akár a világ és a természet legtökéletesebb, legvédettebb egysége. A fekete és a fehér mellett más kontrasztos szín is felragyog a mágikus felületképzés eszközeként. Arany, ezüst, króm és ivory részletek emelik a tökélyre a glamour élményét.

 

 

Nyitókép: A Hegedűs Piros kiállítás megnyitója
Fotó: Veszprémi Petőfi Színház

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva