Sena & Napfonat
Helyszín Veszprém, Brusznyai Árpád utca 2
Időpont
A Napfonat és Sena közös koncertjén magyar és ghánai népdalok kapcsolódnak össze május 31-én, a Hangvillában. A Találkozások Zenevárosban utolsó májusi alkalma szerelmi tematikával és hat felszabadult női hanggal várja közönségét.

A Napfonat és Sena nem most találkoztak – először 2021 szeptemberében, Ferenc pápát Budapesten üdvözlő koncertjükön énekeltek együtt egy gyönyörű spirituálét. Azóta csak mélyült a barátság, közös dalok és élmények születtek – és ez hallható. Az összeérett produkcióban természetes könnyedséggel fonódik egybe két távoli, de közös gyökerű vokális hagyomány.
A szerelmi tematika köré font dalcsokrok végigvezetnek a különböző életszakaszokon, könnyű és nehéz tapasztalatokon, átitatva nőiséggel és életszeretettel.

„Az énekhang mély és gyógyító ereje van a középpontban, polifonikus harmóniákba öltöztetett, tiszta, zsigeri élmény, mely a hat női hang által kelt életre különböző szerelmi történeteket” – Szarka Anita, Napfonat

Az este a kapcsolódásról szól, ahogy a dalokban is tükröződik az egymásra hangoltság, az alkotás és éneklés öröme. A közösen formált énekek megmutatják a különböző kultúrák lényegi közösségét, és a hang teremtő erejét – ezért minden a cappella rajongó, amatőr és profi énekes, a népdalok szerelmesei vagy csak szimplán szerelmesek számára ajánljuk Sena és a Napfonat koncertjét.
A Találkozások Zenevárosban korokon, kultúrákon és műfajokon átívelő sorozatát Veszprém UNESCO minősítése ihlette. A megyeszékhely Magyarországon először nyerte el a Zene Városa címet az UNESCO Kreatív Városok Hálózatának tagjaként 2019-ben, és ad otthont a különleges zenei találkozásoknak. A koncertsorozat szervezője a Fórum a Népművészetért Alapítvány, a program az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva