Szabó Balázs bandája koncert a Gizella Napokon
Helyszín Veszprém, Óváros tér
Időpont 2024. máj. 10. 19:30 - 20:30

Gizella Napok 2024. május 6-12. között Veszprémben!

Egy héten át ingyenes zenei, képzőművészeti, családi, gasztronómiai és irodalmi programok várják a város legnagyobb összművészeti fesztiválján, több tucat belvárosi helyszínen!

 

Szabó Balázs Bandája a 2024-es Gizella Napokon

A multiinstrumentalista dalszerző-énekes, Szabó Balázs 2009-ben alapította meg a Szabó Balázs Bandáját, amely az elmúlt években Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává érett, ráadásul úgy, hogy a magyar népzenéből táplálkozó, sanzonos világból, popos, rockos, funkos elemekkel és kamarazenei ízesítéssel egy teljesen egyedi, határbontó és műfajépítő megszólalással érte el mindezt.

Az idén fennállásának 15. évfordulóját ünneplő zenekar munkásságában hangsúlyos a versmegzenésítések hagyománya, a saját szerzemények mellett szenteltek egy-egy nagylemezt Pilinszky János és Radnóti Miklós verseiből szőtt daloknak, de más költőket (Grecsó Krisztián, Szemlér Ferenc, Faludy György) is megzenésítettek már. Eddigi pályafutásuk alatt hat stúdiólemezt, egy rendhagyó válogatásalbumot, egy koncertalbumot és egy koncertfilmet jelentettek meg, Élet elvitelre című 2014-es albumuk „Az év alternatív albuma” kategóriában Fonogram-díjat kapott. A jubileumi évet sok-sok koncerttel és egy késő ősszel érkező új album megjelenésével ünnepli a zenekar, hogy még emlékezetesebbé tegyék az évfordulót.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program eseménye.

A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják.

Helyszín: Óváros színpad, Veszprém

 

Nyitókép: A Szabó Balázs Bandája együttes koncertje
Fotó: MTI/Veres Nándor

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva