Tálas Áron Trio & Palya Bea & Szalóki Ági koncert
Helyszín Veszprém, Brusznyai Árpád utca 2
Időpont

Tálas Áron Junior Prima-, Gramofon- és Artisjus-díjas zongorista-dobos jazztriója Palya Bea és Szalóki Ági énekesnőkkel lép a Hangvilla színpadára a magyar kultúra napja alkalmából. A fiatal magyar jazz-generáció meghatározó alakjaként ismert Tálas Áron számos hazai és nemzetközi siker és saját Triójának három albuma után ezen az estén a zenei kollaboráció egy új dimenzióját nyitja meg.

A Tálas Áron Trio játéka rendkívül lendületes, dinamikája széles skálán mozog. A trio kifinomult hangzásvilágát – amelyben népi dallamok és komolyzenei elemek is fel-fel tűnnek -, két kiváló énekes, Palya Bea és Szalóki Ági vendégjátéka egészíti ki. Palya Bea a fiatal hazai énekesek egyik legsokoldalúbb alkotója. Magyar, cigány és bolgár mellett indiai zenével is foglalkozik, rendszeres közreműködője világzenei, jazz és énekelt vers projekteknek is. Zenéjében meghatározóak a tradicionális elemek, ugyanakkor dalszövegeiben egy személyes, meglepő intimitású világot tár hallgatósága elé. Szalóki Ági első szólólemeze 20 éve jelent meg, a lágy hangú énekesnő az autentikus magyar népzenében, a gyermekdalokban és megzenésített versekben, de még olyan kortárs irányzatokban, mint az elektropop is egyaránt otthonosan mozog.

Ezen az estén saját dalok és magukkal ragadó népdalfeldolgozások által keverednek a világok, páratlan zenei élményt ígérve.

Előadók:

Tálas Áron – zongora

ifj. Tóth István – nagybőgő

Csízi László – dob

Palya Bea – ének

Szalóki Ági – ének

Nyitókép: veszpreminfo.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva