Vadlán8 terepfutó és terepkerékpáros verseny
Helyszín Gyenesdiás,
Időpont

“VADLÁN8,6,4,2,1 – ahol közel kerülsz a természethez és önmagadhoz!”

2024-ben debütál a Cserszegtomajfutás Sport Egyesület terepfutó és terepkerékpáros versenye, a VADLÁN8. A tapasztalt versenyszervező csapat a nagy népszerűségnek örvendő, jól ismert Vadlán Ultra Terep futóverseny nyomdokain haladva új útvonalra és kihívások felé terelgetik a terepsportok iránt lázban égőket, ezúttal Gyenesdiásra és környékére.

Fotó: Vadlán Ultra

Cserszegtomajfutás SE, Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park összefogásában megvalósuló rendezvény a sport örömén túl a Keszthelyi-hegység csodás vidékeit is megismerteti a résztvevőkkel. A versenyt a helyi értékek és a természet iránt elkötelezett futók és bringások szervezik – futóknak és bringásoknak.

Fotó: Vadlán Ultra

Míg a 2017-ben indult Vadlán Ultra Terep futóverseny az idei évben az egyéni ultra távokra kihegyezve (108 és 216 km) kerül megrendezésre 2024. októberében, a rövidebb távok kedvelői számára a 2024. május 18-án, szombaton rendezett VADLÁN8 kínál lehetőséget a megmérettetésre. Újdonság, hogy az új esemény a terepbringások számára is megnyitja kapuit, hogy próbára tehessék képességeiket erdőn-hegyen keresztül.

Fotó: Vadlán Ultra

A sportesemény útvonala a Keszthelyi-hegység kilátói mentén halad, a 8, 6, 4, 2 és 1 az érintett kilátók számát jelzi. A leghosszabb, maratoni távon a 42 kilométeres szakasz mellett a bátor nevezőknek az embert próbáló 1450 m-es szintemelkedéssel is meg kell küzdeniük, ami tovább nehezíti a kihívást. Azok se riadjanak el, akiket elbátortalanítana egy ilyen extrém próbatétel, mivel a verseny szervezői rövidebb távokkal is készültek. 29, 22 és 12 km-es szakaszokon is tesztelhetjük kitartásunkat, míg a kezdők, az élménnyel ismerkedők számára egy 1,5 km-es szakasz is rendelkezésre áll, hogy belekóstoljanak a sportba és gyönyörű természeti környezetbe.

A rendezvény központja, rajt-cél állomása a gyenesdiási Nagymezőn kerül kialakításra. A Nagymező nemcsak Gyenesdiás, hanem a Keszthelyi-hegység egyik legkedveltebb kirándulóhelye, ahonnan gyalogösvények futnak szerte az erdőbe a pünkösdi hétvégére nyüzsgő sportközponttá alakul át. A futók és kerékpárosok innen indulnak el, hogy Büdöskút, Vállus, Nemesvita, Balatongyörök, majd Vonyarcvashegy érintésével visszatérjenek a Gyenesdiásra. A verseny nyomvonalán kialakított ellenőrző- és pihenőpontokon önkéntesek várják a felfrissülni vágyó sportolókat, akik megpihenve megcsodálhatják a környék látványosságait is.

A díjazásra korcsoport alapján, távonként és nemenként kerül sor.

A szervezők minden szombaton nyilvános közösségi pályabejárást tartanak, amelyről a Cserszegtomajfutás SE Facebook oldalán tesznek közzé aktuális információkat.

Regisztráció

A Vadlán8 Facebook esemény oldalán található regisztrációs űrlapon.

Időpont és helyszín

A verseny időpontja: 2024. május 18., szombat
Rajt, cél helyszíne, versenyközpont: Gyenesdiás Nagymező

Rajt időpontok

08:50 VADLÁN 8,6,4,2 terepkerékpárosok részére

09:15 VADLÁN 8,6,4,2 terepfutók részére

09:30 VADLÁN 1 terepfutók, túrázók részére

Fotó: Vadlán Ultra

Nyitókép: Vadlán Ultra

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva