VeszprémFest: Caro Emerald koncert
Helyszín Veszprém, Remete utca 8
Időpont
Telefonszám
E-mail cím info@veszpremfest.hu
Caro Emerald holland énekesnő. Előadói stílusában egy popsztár egyénisége ötvöződik a hollywood-i aranykor filmsztárjainak megjelenésével, egyedi hangja és izgalmas zenei világa napjaink egyik legizgalmasabb énekesnőjévé teszi. A most 36 éves művésznő karrierje csúcsán, különleges koncertprogrammal érkezik a VeszprémFestre.

Caro Emerald Caroline Esmeralda van der Leeuw néven született. Karrierje 2007-ben kezdődött, amikor felvette Back It Up című dalát. A szerzeményt egy évvel később előadta egy holland TV műsorban, óriási sikerrel.

Az énekesnő első lemeze Deleted Scenes From The Cutting Room Floor címen jelent meg 2010-ben. Különleges album született: az anyag, melyet a 40-es és 50-es évek zenéi és filmjei ihlették, tökéletes elegye a ballroom jazz, a tangó, valamint a groovin’ jazz hangzásnak, némi mambó behatással. A Deleted Scenes From The Cutting Room Floor kirobbanó siker volt. Első dala 2009 nyarának legnagyobb holland slágere volt, a következő kislemez, A Night Like This pedig rögtön első helyen kezdett 2010 januárjában. A nagylemez ugyancsak első helyen nyitott az eladási listán, és 6 héten belül platina státuszt ért el. 30 héten keresztül őrizte első helyét, amellyel megdöntötte Michael Jackson Thriller-rekordját Hollandiában. Az anyag tucatnyi európai országban is megjelent hasonló sikereket elérve, mára közel másfél millió példány kelt el belőle.

2013 májusában jelent meg második lemeze The Shocking Miss Emerald címmel, amely megismételte elődje nemzetközi sikerét, többek között az angol slágerlistán is rögtön az első helyen kezdett. Több mint 2,5 millió példányban kelt el világszerte, és olyan díjakat hozott az énekesnőnek, mint az Echo, a Goldene Kamera, az Edison Award, az EBBA és az MTV Music Award. Caro és csapata számtalan teltházas turné mellett a fesztiválok kedvence lett, felléptek többek között a Glastonbury és az Isle of Wight fesztiválon is.

Caro Emerald Veszprémben aktuális koncertprogramját adja elő, amellyel visszanyúl az első lemez világához, a ballroom jazz, a tangó és a 90-es évek groovin’ jazz izgalmas keverékéhez.

  • Caro Emerald – ének
  • Stephen Large – billentyűs hangszerek
  • Wieger Hoogendorp – gitár
  • Jeroen Vierdag – basszusgitár
  • Rémon Hubert – dob
  • Claus Tofft – ütőhangszerek
  • Benjamin Cummings – trombita
  • David Temple – szaxofon

Kiemelt kép: Caro Emerald/Fotó: a fesztivál sajtófotója

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva