VIFI-FESZT
Helyszín Veszprém, Óvári Ferenc út 2
Időpont
Hagyományteremtő jelleggel veszi kezdetét szeptember 3-4. között a VeszprémIFI Fesztivál, melynek a célja olyan fiatalok és fiatal csoportok felvonultatása, akik amatőrök, mégis professzionális és magas szinten űzik a művészetet.

Szeptember 3-4-én VIFI-FESZT a Veszprémi Petőfi Színházban! Ezzel a VIFI-vel bárki csatlakozhat a fiatal művészekhez!

Szeptember 3-án 15 órakor egy ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét a Fesztivál, a VeszprémSztár ének kategória második helyezettje, Kiss Anna népdalénekes közreműködésében. Ezt követően 15.15-től – a VeszprémSztár tánc kategóriájának első helyezettje – a Veszprém-Bakony Táncegyüttes hozza el az igazi magyar életérzést táncbemutatójukkal és táncházukkal, mely után 16 órakor a KID Rock and Roll SE akrobatikus tánca kápráztatja el a közönséget. 16.30-tól pedig a Veszprémi Petőfi Színház SzínHázVilág és Carpe Diem! táborosai mutatkoznak be „Bőg a tehén!” című produkciójukkal, Hirschl Laura és Keller Márton gyakorlatos színészeink közreműködésében. 17 órakor kezdetét veszi a különleges Ifjúsági Képzőművészeti Kiállításmegnyitó, ahol középiskolában tanuló, képzőművészet iránt fogékony, tehetséges fiatalok gyönyörű munkáit állítjuk ki, mely a Fesztivál időtartama alatt megtekinthető előcsarnokunkban. Érdemes lesz többször is meglátogatni a kiállítást, hiszen a VIFI-FESZT 10 kiválasztott ifjú fotósa által készített képek is folyamatosan láthatóak lesznek, az ő szemszögükből bemutatva az újonnan induló Fesztivált. Képeiket Gáspár Gábor fotóművész értékeli és a legjobbnak ítélt alkotót értékes ajándékkal jutalmazzuk. 17.45-kor a Helikonon bemutatott és ezüstérmet nyert „Etűdök mobiltelefonra és széthulló családokra” című darabot láthatják a Padányi Színpad diákjai előadásában. 20 órakor pedig Balatonalmádiban, a Kerényi Imre Kult-Magtár szabadtéri színpadán lesz látható a nagysikerű Esőember előadás, mely után egy közönségtalálkozó keretein belül nyílik lehetőség egy kötetlen beszélgetésre, ahol az alkotási folyamatokba is betekintést engednek a szereplők.

A VIFI-FESZT második napján, szeptember 4-én 15.05-kor a Veszprémi Ifjúsági Fúvószenekar, 15.50-től pedig a Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar kápráztatja el csodálatos zenéjükkel és tehetségükkel a közönséget. 16.30-tól a Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiváljának állandó vendégei, a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió táncprodukcióját csodálhatják meg, majd 17.15-től a Szilágyi Harangegyüttes lélekemelő harangjátékát hallhatják. 18 órakor a Színházteremben Erich Kästner ismert története, A két Lotti című ifjúsági előadás látható a Veszprémi Petőfi Színház gyermek színészeinek fantasztikus előadásában, melyet követően szintén lehetőség nyílik az ifjú színésznövendékekkel egy beszélgetésre, ahol többek között arról is beszélni fognak, hogy ilyen fiatalon hogy tudtak az iskolában és a színházban is helytállni, milyen érzés a színpadon, szinte a hátukon vinni egy teljes előadást, valamint milyen pozitív hozadékai voltak a művészetnek az életükben, esetleg milyen nehézségekkel találták szembe magukat. 19.30-tól pedig a Csermák Antal Zeneiskola Írisz Együttes könnyűzenei koncertjével zárjuk a két napos ifjúsági fesztivált.

Legyél te a VeszprémIFI Fesztivál fotósa! A Veszprémi Petőfi Színház a VIFI-FESZTHEZ kapcsolódó Ifjúsági Fesztiválfotós versenyt hirdet! Ha elmúltál már 6 éves, de nem töltötted még be a 18. életévedet, érdekel a fotózás és szeretnéd megmutatni tudásod, jelentkezz a VIFI Fesztivál fotósának! A jelentkezők közül 10 kiválasztott ifjú fotósnak nyílik lehetősége megörökíteni telefonnal, fényképezőgéppel vagy táblagéppel a saját szemszöge alapján a két napos fesztivált! Jelentkezni 2022. augusztus 31. 14 óráig lehetséges a jelentkezes@petofiszinhaz.hu e-mail címen! A fotók a Fesztivál egész ideje alatt folyamatosan megújulva kerülnek ki az előcsarnokban felállított Kiállítás paravánjain, melyet Gáspár Gábor fotóművész fog zsűrizni.

A VeszprémIFI Fesztivál programjai ingyenesen látogathatók, azonban előzetes regisztrációhoz és tiszteletjegy-kiváltáshoz kötöttek! A Kerényi Imre Kult-Magtár szabadtéri színpadán látható Esőember előadására a fesztivál látogatóinak kedvezményes jegyet biztosítanak!

 

Veszprémbe tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva