VII. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál
Helyszín Veszprém, Óvári Ferenc út 2
Időpont 2024. jún. 21. 17:00 - jún. 23. 22:00

Az operett az egyik legizgalmasabb stílus a zenei palettán, nem véletlen, hogy népszerűsége hosszú évtizedek óta töretlen a közönségnél. Főleg nekik, az operettrajongóknak szól a Rátonyi Róbert Operettfesztivál minden év júniusában a Veszprémi Petőfi Színház szervezésében.

Rátonyi Róbert neve valószínűleg nemcsak azoknak lehet ismerős, akik amúgy otthonosan mozognak a színházi berkekben. A 20. század híres színész-rendezője a maga bohém életstílusával, ám a színházi munka iránti végletekig komoly elkötelezettségével örökbe beírta magát a teátrumok nagykönyvébe. Azt viszont már lehet kevesebben tudják róla, hogy élete utolsó időszakát Veszprémben töltötte, ahol a rá jellemző odaadással készült A Csárdáskirálynő bemutatására. Erre sajnos már nem volt lehetősége, hiszen 69 évesen eltávozott közülünk, mégis az ő nevére morajlik fel ma is a taps Veszprémben, amikor júniusban elkezdődik a Rátonyi Róbert Operettfesztivál.

A Veszprémi Petőfi Színház időről időre az operettvilág halhatatlan darabjait hozza Veszprémbe a legnagyobb operettelőadók közreműködésével.

A régi nyár, Lili bárónő, Sissi, a magyar királyné, Marica grófnő, hogy csak néhányat említsünk a korábbi repertoárból, amelyeknek a Veszprémi Petőfi Színház illusztris épülete ad otthont, de a szervezők nem állnak meg a színház kapuinál, Veszprém több kultikus helyszínén, valamint a Balaton-partján is szerveznek operettelőadásokat minden évben a Rátonyi Róbert Operettfesztivál keretén belül.

Részletes program hamarosan.

Fotó: veszpreminfo.hu

 

Nyitókép: Molnos András Csaba és Borbély B. Emília az V. Rátonyi Róbert Operettfesztivál 2022-es nyitórendezvényén Veszprémben
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva