Keszey Ágnes / zaol.hu | 2021.03.12. 14:00
Gőzerővel készülnek Vonyarcvashegyen a strandszezonra
A remények szerint nyáron már szabadabban élhetünk. Vonyarcvashegyen készülnek a szezonkezdésre: fejlesztik a strandot.

A Magyar Turisztikai Ügynökség mintegy 30 millió forintos pályázati támogatásával és önkormányzati önerő segítségével folynak munkálatok.

– A strandunkkal kapcsolatosan nem három hónapra gondolkodunk, hanem egész évben nyitva tartó, több generációs találkozási helyként képzeljük el. Ezt is szolgálják a fejlesztések – mondta el Pali Róbert polgármester. Komfortosabbá teszik a fürdőhelyet és környezetét, a fürdőhelyen és környékén megújul a növényzet.

Szépül és szolgáltatásokkal gazdagodik a vonyarcvashegyi strand. A fejlesztések keretében a körbeszalagozott területeket újrafüvesítik
Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

– A strand környékén, a futballpálya és a kikötő mellett kutyapiszok-hulladékgyűjtó edényeket helyezünk el. A strandon az összes hulladékgyűjtő edényt lecseréljük. Új, hatszor hat méteres stéget helyezünk el a vízben. Fűthető baba-mama szobát, valamint fűthető, akár egész évben nyitva tartható illemhelyeket alakítunk ki. Önerős beruházásként megteremtjük annak lehetőségét, hogy a kisgyerekek is tudjanak zuhanyozni, két új öltözőt és melegvizes kinti zuhanyzókat is kialakítunk – szólt a részletekről a településvezető.
Az öt hektáros területen két digitális órát és pingpong-asztalt is kihelyeznek.

A vonyarci fotókeret installáció segít a balatoni emlékek megörökítésében
Fotó: Ujvári Klaudia / zaol.hu

Szelfipontot, valamint 35 fakkos értékmegőrzőt is kialakítanak, melyekben telefontöltésre is lehetőség nyílik. Az újdonságokkal nőhet a látogatottság és a bevétel, ezt pedig a település fejlesztésére tudják fordítani.

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva