2019.06.12. 17:00
Művészet a strandon
Krokodilok a játszótér mellett, kisvonaton álló szelektív kukák, színes festmények az öltözőkön – a vonyarcvashegyi strandon több művészeti alkotás is várja a vendégeket.

Délelőtt még javában készülődtek a strandnyitásra Vonyarcvashegyen: a helyi Balaton Art alkotóközösség tagjai most fejezték be napok óta tartó alkotómunkájukat: vidám, színpompás figurákkal díszítették a napozóterületeken álló öltözőket.

– A játszótérrel szemben lévőre kis macis képet festettünk, van, amelyikre labda, fagyi került. Azt szeretnénk, hogy legyen vidám, friss és díszítse az öltözőket – mutatta be alkotásaikat Börner Ildikó, a Balaton Art vezetője.

Börner Ildikó alkotás közben- Fotó: Keszey Ágnes

A vonyarcvashegyi strandon nem csak az élénk színű figurák képviselik a művészetet: a településüzemeltetési csoport vezetője egyben a régmúltra visszatekintő nyári fafaragó táborok szervezője is – ezekben az elmúlt években újabb és újabb alkotások készültek, melyek a fürdőhelyre kerültek.

– Van két mókás gomba, amelyek az öntözőrendszer elektromos kapcsolószekrényét eltakarják, hogy ne a szürke doboz látszódjon. A dohányzásra kijelölt helyeken a napvitorlatartó árbócokra vannak faragva madarak, melyek festése részben iskolások, részben szintén a Balaton Art munkája. Ezek sötét színű, kicsit morcosabb madárkák, de ettől függetlenül a vendégek szeretik. Vannak virágtartó ládák: csónak formájúak és állatfigurák, a játszótereknél padok, hogy a szülők kényelmesen tudjanak figyelni a gyermekekre. Vannak madaras oszlopok a sétány mellett – mutatott be néhány alkotást a sok közül Major Lajos. S ha már a sétánynál járunk: idénre megújultak a strandi utak.

Major Lajos mutatta be az alkotásokat

– Át lett helyezve a sétány, így közvetlenül a büfék előtt halad el. Korábban a büfék és az út közötti zöldterületet – a vendéglátóhelyek közelsége miatt – nem használta senki, az út áthelyezésével tulajdonképpen nagyobb lett a napozóterület tette hozzá Major Lajos. Az idei szezonra pedig új padok és hulladékgyűjtők is kerülnek a területre.

Keszey Ágnes

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva