likeBalaton.hu | 2024.08.20. 10:00
Látványos éjszakai vetítés és elektronika egy balatoni kráterben Zalában
Ismét a balatoni kráterben lesz a nyár legkülönlegesebb elektronikus zenei fesztiválja. A Hello Wood különleges építménye gondoskodnak a helyszínről.

Második alkalommal kerül megrendezésre a nyár egyik legextravagánsabb bulija, a Kráter Fesztivál. Az esemény a világhírű, különleges épületeiről és kabinjairól, illetve nemzetközi alkotótáborairól ismert Hello Wood kezdeményezése.

Fotó: Hello Wood/Kráter Fesztivál

Központi Land Art Installáció

A tavaly a Hello Wood eddigi legnagyobb alkotótáborát, a Builder Summitot lezáró rendezvény sikerére való tekintettel a fesztivál idén már három napra költözik be a zalahalápi poszt-apokaliptikus hangulatot idéző Haláp-hegy kráterébe. Ez a helyszín mindeddig talán a Balaton egyik legjobban őrzött titka volt, most azonban a bányászati tevékenység okozta tájsebet a fesztivál ideje alatt ismét élettel töltik meg. A fesztivál során színpadként és központi eseménytérként üzemelő installáció az elmúlt év óta a bánya turisztikai attrakciójaként is szolgál. A „lángoló piramisok” installációja csak tovább fokozza a hely látomásszerű jellegét. Ezt az egyedi fesztivál hangulatot idén két kisebb színpad egészíti ki. A mágikus összhatásért pedig a KATTT bulikról ismert izgalmas fényinstallációk felelnek.

Fotó: Hello Wood/Kráter Fesztivál

Vizuális Turbó

A Kráter Fesztivál és a Hello Wood egyik alapítója, Ráday Dávid, akinek a neve ismerős lehet a budapesti éjszakai életből, hiszen elismert partiszervező és Raasa néven DJ-ként is találkozhatunk vele, vázolta, milyen különleges látványvilággal készülnek.

– Idén még nagyobb hangsúlyt fektetünk a vizuálisan lenyűgöző fesztiválélményre. Éjszaka vetíteni fogunk a Kráter falára hatalmas projektorokról, a Hello Wood által tervezett nagyszínpad és központi installáció pedig szintén kívül-belül mappinggelve lesz. Olyan művészek, mint Illés Erasmus Andor, Giczi Tamás, Szilágyi Benjámin és a Makró Vizuál gondoskodnak arról, hogy a fényfestés, vetítések és a füstgépek teljes lángon lobogjanak. Ez utóbbi csapat egy elektromos mikroszkóppal érkezik, amelyet a fesztiválozók is kipróbálhatnak. Számíthattok, vetítésekre, interaktív vizuális foglalkozásokra és sok kis kreatív részletre – fogalmazott Ráday Dávid.

Fotó: Hello Wood/Kráter Fesztivál

Színpadon a Magyar Underground és Techno színe-java

Augusztus 22-24 között ebben a lenyűgöző vulkanikus környezetben zajló buli három színpada felett olyan, az alternatív elektronikus bulik szervezéséről ismert csapatok veszik át az irányítást mint a Blue Sun Radio, a Kamarave, a Nofear vagy a Santsat. A fesztivál egyik legnagyobb vonzereje a komoly hazai DJ-ék lineupja. Olyan nevekkel találkozhatunk, mint Metha, a Be Massive alapítója, és Subotage, aki a Turbina, Inota alapító-szervezője, vagy Sobek & Mulya, akik nemzetközileg és kiadóként is sikeresek, de számíthatunk Adis is OK dinamikus hangzásvilágára és Beta tapasztalatára is az elektronikus zenei színtéren.

Fotó: Hello Wood/Kráter Fesztivál

Belföldi fesztiválkedvencekre is készülhetünk, a Kráter egyik headlinere az Analóg Balaton, akik nevéhez az utóbbi évek legnépszerűbb fesztivál live act fellépései kötődnek. Emellett a Bohemian Betyars örömzenéje, magával ragadó ritmusai zökkentik majd ki a közönséget a hétköznapokból és sodorják az önfeledtség játszóterére. A magyar underground megkerülhetetlen zenekara az Óperentzia pedig olyan zenei utazásra invitálja a fesztivál hallgatóságát, amelyben az archív folk, a trance és a lüktető dub egy hullámként sodorja el a külvilág zaját. Egzotikus színezet a fesztivál zenei palettáján OIEE, azaz Kocsis Bence, aki a tánczene eufóriáját egyesíti egyfajta lassú szemlélődő megértéssel.

Fotó: Hello Wood/Kráter Fesztivál

Kreatív workshopok várnak

Idén a Kráter Fesztivál több izgalmas workshopot kínál azoknak, akik szeretnék kibontakoztatni kreativitásukat. A Cianotípia Workshop lehetőséget ad az egyedi alkotások létrehozására, ahol a fény, a kémiával való kísérletezés és a kézzel készített kép találkozik. Az Analog Jam workshopon kipróbálhatjátok az elektronikus liveact kütyüket, a szintetizátoroktól a dobgépekig. Akik mozgásra vágynak, a szombati Santsantot megelőzően részt vehetnek egy frissítő jógán. Az Eredőtest-tudat Session során az esti órákban kontakt táncon keresztül, szavak nélkül ismerhetitek meg egymást.

Fotó: Hello Wood/Kráter Fesztivál

A Poetry Tent a regenerálódás szigete, ahol hangfürdő, meditáció és gondosan szelektált olvasnivalók várják a látogatókat. Kedvenc verseitek akár a bőrötökre is kerülhetnek a henna művészeknek köszönhetően. A Tetováló Sarok azoknak szól, akik maradandó élményeket szeretnének. Itt egy különleges designt választhattok, amit kifejezetten a Kráterre készítenek.

Fotó: Hello Wood/Kráter Fesztivál

Jegyek és további részletek a Hello Wood, a KATTT és a Kráter Facebook oldalain. Csatlakozz egy különleges fesztiválélményhez, ahol a zene, a művészet és a nyers természet találkozik. Az esemény népszerű elektronikus bulikat szervező KATTT Produkcióval együttműködésében és a Nemzeti Kulturális Alap, a Jägermeister, a Monti ásványvíz támogatásával valósul meg.

Tervezd meg az utazást!



:


Nyitókép: Hello Wood/Kráter Fesztivál

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva