2019.02.27. 14:00
Megszépül a zalakarosi szálloda
A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program támogatása révén kívül-belül megújul az önkormányzat tulajdonában lévő 3 csillagos szálloda, a Fürdő Hotel.

A Fürdő Hotel a hetvenes években épült, jó ideig a megye tulajdonában volt és sporttáborként működött. A rendszerváltást követően ez is, mint több más állami, illetve megyei vagyontárgy, a fürdőváros önkormányzata tulajdonába került a kapcsolódó létesítményekkel, így például a futballpályával együtt. A komplexum egészét éveken át sportcentrumnak, a szállodát pedig Sport Hotelnek hívták. Nemrégiben változtatták meg a nevet az üzemeltető, a Gránit Gyógyfürdő Zrt. kérésére Fürdő Hotelre.

– Fontosnak tartjuk a folyamatos fejlődést, ezért pályázatot nyújtott be a tulajdonos önkormányzat a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program felhívására. A pályázat a 22 szobás, 55 férőhelyes hotel teljes, külső és belső felújítását célozza – hallottuk Novák Ferenc polgármestertől. – A projekt keretében valamennyi szoba új, modern berendezést kap, akadálymentes parkoló, illetve egy szintén akadálymentesített szoba épül és a konyha, illetve annak felszerelései is megújulnak. Azt gondoljuk, hogy a fejlesztés eredményeként egy minőségileg megújult szálloda jön létre.

Novák Ferenc hozzátette: terveik szerint a beruházás lezárulta után a hotel egész éven át működni fog, nem csak szezonálisan, mint eddig. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a szállodafejlesztéssel párhuzamosan Zalakaros eme frekventált helyén több, egymást erősítő beruházás valósul meg a következő időszakban. Ezek közül a legfontosabb az 1 milliárd forint összértékű gyógyhelyi fejlesztés, mely a fürdőváros átalakítását, modernizálását célozza – ez pedig várhatóan jelentősen átpozicionálja az önkormányzati tulajdonú hotelt is, és talán igényesebb közönséget is sikerül bevonzaniuk a hotelbe.

Kívül-belül megújul az önkormányzati tulajdonú hotel Fotók: Gergely Szilárd

A szálloda átalakítása várhatóan szeptemberig tart, s összesen 151,6 millió forintból valósul meg. Ebből az ön­kormányzat önrésze 46 millió forint.

Forrás: zaol.hu
Képek: zalakaros.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva