Mihály Szilvia | 2018.09.06. 14:00
Megújul a Zalakarosi Fürdő gyógycentruma
2018. októberben elindul a fürdő egyik legikonikusabb épületegyüttesének, a több mint 25 éves gyógycentrum kupolás medenceterének közel 1000 négyzetméteren történő teljeskörű rekonstrukciója.

2018.09.05-én a Zalakarosi Fürdő fennállásának 63. évfordulóján Cziráki László, vezérigazgató sajtótájékoztató keretein belül jelentette be a Zalakarosi Fürdő legújabb beruházását.

A több, mint félévszázados Zalakarosi Fürdő életében alig akadt olyan év, amikor ne fejlesztette volna szolgáltatás palettáját, ne újult volna meg egy-egy részlege. A 2500 méter mélyről feltörő Európában is egyedülálló összetételű gyógyvíz és a gyógyvízre épülő balneológiai szolgáltatások széles palettája kiemelt szerepet tölt be a turisztikai desztinációban. A zalakarosi víz az, amely a kezdetektől fogva meghatározta a város gazdasági, turisztikai helyzetét.

A gyógycentrum kupolás medencetere és a vele közvetlen kertkapcsolatban álló gyógykert mindig a fürdő egyik zászlóshajója volt, a komplexum kiemelt szolgáltatásait képviselte a nyitását követő két évtizedben.

Látványterv, Forrás: zalakaros.hu

Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően a fürdő számos része megújult, fejlesztette az élményt nyújtó családbarát szolgáltatásait, megújult a fedett fürdő, most pedig eljött az ideje, hogy visszanyerje méltó fényét az egyik legimpozánsabb épületrész, a gyógycentrum épülete, amely több, mint 25 évig állt a vendégek szolgálatában.

A teljes rekonstrukció az épületrész egyedi atmoszféráját, formavilágát, és stílusjegyeit megtartva történik. Új tetőszerkezet épül, megtörténik a nyílászárók cseréje, teljesen új burkolat kerül kialaktásra, megújul a fogadótér, beelértve a hozzá tartozó vizeblokkokokat is.

Látványterv; Forrás: zalakaros.hu

A gyógycentrummal közvetlen kapcsolatban álló hangulatos gyógykertben megújulnak a járdafelületek és a napozóterasz burkolata, a gyógykertet és a strandot elválasztó kerítés teljes hosszában kicserélésre kerül.

Az épület vendégek által nem látható részei is teljes felújításon esnek át, megerősítik az alapot, megújul a gépészet, új fűtési rendszer, légtechnika, uszodatechnika kerül beépítésre. Modernizálják az elektromos hálózatot, energiatakarékos ledes világítást építenek be.

A tervezéskor az esztétikum és az egyedi belsőépítészeti megoldások mellett az energiahatékonyság, a fenntarthatóság és a gazdaságos üzemeltethetőség kulcsfogalmak voltak.

A beruházás várható bekerülési összege közel 700 millió forint, amely várhatóan a 2019-es évben befejeződik, az építési munkálatok alatt – köszönhetően a nagy területi adottságoknak – a fürdő összes létesítménye, minden szolgálatatásával együtt zavartalanul látogatható lesz.

A beruházás lezárulásával 2019-ben a Zalakarosi Fürdő célja, hogy az Európai Fürdőszövetség (ESPA) EuropeSpa Med ötcsillagos nemzetközi tanusítványát megszerezze.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva