likeBalaton.hu | 2020.10.26. 08:00
Novemberi piknik? Ez Zalakaroson nem kérdés!
Második alkalommal rendezi meg a Balaton közeli üdülőváros a rendhagyó Márton-napi gasztronómiai fesztiválját. Szőlőhegyi piknikre invitálnak mindenkit, aki szeret enni, inni, kirándulni és fürdőzni!

Zalakaros idén is formabontó téli piknikre invitál mindenkit 2020. november 6 – 7. között, a Szőlőhegyi Piknik keretében.
A térségben működő borászatok és szolgáltatók bevonásával több helyszínen is tematikus, Márton-napi programokkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt, sőt, az előző évben megkedvelt pincészetek mellett új résztvevőkkel bővül a piknik-repertoár!

Fotó: zalakaros.hu

Olvasd el, milyen volt az előző évben a zalamerenyei Pálos Malomban kalandozni!

Kovács Szabolcs, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezteője invitálja a látogatókat a rendhagyó rendezvényre:

– A Szőlőhegyi Piknik helyszíneit idén is ingyenes pincejárattal kötik össze, hogy nyugodt lelkiismerettel kóstolhassunk bele a térségi borok és kulináris kincsek legjavába. Készítsük az ízlelőbimbókat, lesz itt többek között libalakoma, kemencés kenyér készítése és libazsíros kenyérkóstoló, borkóstoló és pálinkafőző bemutató – mindez a zalai gasztronómia jegyében.

Különleges pálinkák készülnek Zalakaros közelében
Fotó: Mihály Szilvia

Akik pedig a sok finomság mellett kulturális programokra „szomjaznának”, számukra az egyes helyszínek színes programkínálata nyújt majd felüdülést. Itt lesz velünk Berecz András, ének- és mesemondó, aki elhozza nekünk ízes, színes anekdotáival tarkított, „Félbevágott pipafüst” című műsorát. Andalító dallamokat hallgathatunk majd gitáresten, tábortűz mellett, mind ezek mellett, az érdeklődők még hasznos ismeretekre is szert tehetnek a Borsuli workshop-nak köszönhetően.

Magyarország Kidness városában természetesen nem feledkeztek meg a gyerkőcökről sem, hiszen a játékos kidness túrák mellett kipróbálhatják majd, hogy milyen egy gördülő zongorán utazni, de emellett kreatív foglalkozáson és mustkóstolón is részt vehetnek.

Fotó: zalakaros.hu

A programok mellett a helyszíneken természetesen főszerepben a bor lesz, erről pedig helyi- és környékbeli borászatok gondoskodnak majd. A zalakarosi szálláshelyek pedig külön erre az alkalomra összeállított csomagokkal várják az érdeklődőket! A programhoz interaktív túrafüzet is készül kvízjátékkal és kedvezménybónokkal.
A pincekalandok a Szőlőhegyi Piknik programokkal nem érnek véget, hiszen a Pincenavigátor webalkalmazással többek között játékos túrákon is megtapasztalhatjuk a hamisítatlan zalai pinceélményt, sőt barangolásunkhoz különböző kedvezményekre feljogosító e-pincekártyát is igényelhetünk.

A program az Interreg SIHU 184 program keretében valósul meg.

Kattints a részletekért!

Nyitókép: zalakaros.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva