likeBalaton.hu | 2021.10.27. 10:00
Rekord várható a hosszú hétvégén a belföldi turizmusban
Újabb rekord várható az őszi hosszú hétvégén a belföldi turizmusban.

Újabb rekord várható az őszi hosszú hétvégén a belföldi turizmusban

Mindenszentek hosszú hétvégéjét sokan utazással töltik: Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vonzza a legtöbb vendéget. Az októberi foglalások darabszáma már felülmúlta a tavalyi és a 2019-es számokat. A foglalási darabszámok alapján legnépszerűbb, észak-magyarországi régió szálláshelyeinek már csak alig negyede foglalható.

A legnépszerűbb tíz belföldi úti cél között van Hévíz és Zalakaros

A legkeresettebb régiók közül Észak-Magyarországba szól a Szallas.hu-n leadott foglalások ötöde.

A Balaton térsége a foglalások 15 százalékát adja

Budapest és vonzáskörzete a 13 százalékát, a Nyugat-Dunántúl pedig 13 százalékát adja. Tavalyhoz képest tíz százalék felett nőtt a kereslet a Nyugat-Dunántúl, Budapest és térsége, a Dél-Alföld, Dél-Dunántúl és az Észak-Alföld régiók szálláshelyei iránt. Átlagosan tizenöt százalékkal kerül többe idén éjszakánként egy személyre a szállás a tavalyi október 23-i hosszúhétvégéhez képest (tavaly november 1-je vasárnapra esett).

Nézd meg itt a balatoni programokat a hosszú hétvégére!

Fotó: hellozalakaros.hu

 

Országosan átlagosan tízezer forintba kerül egy éjszaka egy főre

Az átlagos foglalási időablak harmincnyolc nap, az utazás előtt ennyivel korábban foglaltak szállást a vendégek, átlagosan két éjszakára. A foglalások harmada hotelbe szól, ötödük apartmanba, szintén közel ötödük vendégházba, tizenhat százalékuk panzióba, öt százalékuk egyéb szállástípusba. Minden harmadik utazó wellness-szálláshelyet választott. A legtelítettebb nap október 31-e, vasárnap, az óraátállítás napja lesz.

Fotó: ZH Archívum

 

Nyitókép: Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva