Pásztor András / zaol.hu | 2021.12.15. 08:00
Szauna, masszázs és gyógyvíz is vár a Balaton közelében
Az év végéhez közeledve fáradtnak és elgyötörtnek érzed magad? Egy kellemes fürdőzés, egy masszázs vagy éppen szaunázás kirángathat az apátiából.

Zala megye tulajdonképpen szerencsés helyzetben van, hiszen több, nemzetközileg is elismert gyógy- és wellnessfürdő közül válogathatnak a vendégek, ráadásul ezeken a helyeken nemcsak a víz gyógyító és regeneráló hatását élvezhetik a látogatók, hanem sok egyéb, a feltöltődést segítő szolgáltatás közül is válogathatnak.

Tengervíz a Balaton közelében

– A téli időszakban nincs is annál kellemesebb élmény, mint amikor egy meleg vizű gyógymedencében, de a szabad levegőn tudunk relaxálni – említette Podlovics Péter, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója, aki hozzátette: vendégeik körében ilyentájt az egyik legnépszerűbb hely a szabadtéri gyógyvizű medence. – Persze aki fázósabb, ugyanezt az élményt átélheti beltéren is, sőt ma már egyre népszerűbbek a sós vizű medencék, amelyek visszacsalogatják a tengerparti élményeket, arról nem is beszélve, hogy kiváló élettani hatásokkal is bírnak.

A Zalakarosi Fürdő beltéri gyógymedencéiben garantált az ellazulás
Forrás: ZH

A szauna a legjobb terápia

A szaunázás jótékony hatásai ma már közismertek: segít a méregtelenítésben, erősíti az immunrendszert, élénkíti a vérkeringést, edzi a szívet, fe­sze­síti, fiatalítja a bőrt, segít az álmatlansággal küzdőknek, és egyes vélemények szerint még az agyműködésre is jótékony hatással bír. Mindezek mellett, ha rendszeresen szaunázunk, növelhetjük stressztűrő képességünket, hiszen a hő hatására endorfin szabadul fel, így lazán vehetjük a hétköznapok akadályait.

A szaunákat akár személyzet nélkül is igénybe lehet venni, mindez bensőségesebb elmélyülésre ad lehetőséget
Fotó: hellozalakaros.hu

– A jó hír pedig az, hogy szakavatott mesterek vezetésével a szaunázás pozitív hatásai megtöbbszörözhetők, hiszen a hőmérséklet fokozatos emelésével és a páratartalom szabályozásával, a levegő folyamatos ventilációjával mindez csak fokozódik. A szaunaszeánszok mellett sok helyen arra is van lehetőség, hogy egyedül vagy kisebb társasággal, de személyzet nélkül élvezzék a szaunázást a vendégek, mindez bensőségesebb elmélyülésre ad lehetőséget.

Jótékony érintés

A fürdőzés és a szaunázás mellett a masszázs is igénybe vehető szolgáltatás szinte valamennyi zalai fürdőben.

A masszázs nemcsak arra jó, hogy a test megújuljon, hanem arra is, hogy a masszázs ideje alatt csak magunkra, befelé figyeljünk. Ilyenkor megáll az idő, a lágy zenének köszönhetően lelassul, befelé figyel az ember, így magát és a fennálló problémáit is más perspektívába helyezheti. A masszázsnak hála nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb emberként kelhetünk fel a masszázságyról, ami nemcsak nekünk, de a környezetünkben élőknek is ajándék.

– Úgy vélem: a hazai fürdőkultúra nemzetközi viszonylatban is kiemelkedőnek számít, a fürdők többsége mind infrastruktúrában, mind szolgáltatásban rendelkezik azokkal az eszközökkel, melyek képesek hozzájárulni a testi és lelki egyensúly kialakításához.

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva