likeBalaton.hu | 2022.07.03. 14:00
Szurkolni vagy versenyezni jössz?
Csodaszép tájjal, gyilkos pályákkal, fantasztikus nyereményekkel és fergeteges hangulattal várják a bringázás szerelmeseit Zalakarosra.

2022-ben ünnepli 15. jubileumi évfordulóját a MAPEI Tour de Zalakaros kerékpáros fesztivál, melyre szeptember 23-25. között, majd egy idén debütáló, új versenyszámmal október 1-én kerül sor a Zala megyei fürdővárosban és környékén.

A kísérőprogramokkal tarkított, egész hétvégét felölelő szeptemberi versenyhétvégén öt különböző futamban próbálhatják ki magukat a résztvevők: céges csapatverseny, gyerekverseny, családi bringatúra, országúti teljesítménytúra és országúti maraton.

Emellett a MAPEI Tour de Zalakaros idén új terepre evez, 2022. október 1-én Karoscross néven rendezik meg a feltörekvő kerékpáros szakág hazai szezonnyitó versenyét.

Fotó: ZH Archívum

Országúti és Cross verseny

– 15 év elteltével a célunk továbbra is a bővítés és fejlesztés. 2023-ban már azt szeretnénk, hogy ne egy, hanem két teljes hétvégét töltsünk meg kerékpáros programokkal. Ennek első lépése, hogy 2022-ben megrendezzük az országos cyclo-cross szezonnyitót, mellyel pályáztunk a Magyar Kupa sorozatba való bekerülésre is. Ez a szakág egyre népszerűbb Magyarországon is, mely nagyban köszönhető Vas Kata Blanka élsportoló fantasztikus nemzetközi eredményeinek.
A MAPEI Tour de Zalakaros országútis résztvevői közül sokan rendelkeznek olyan kerékpárral is, mely alkalmas egy cross versenyen való részvételre, valamint a Karos Korzó körüli park is tökéletes helyszín egy ilyen futamhoz, ezért úgy gondoltuk, belevágunk. 2023-ban szeretnénk ezt a versenyt már nemzetközi cross versenyként megrendezni és a hétvége vasárnapját majd egy gravel versennyel is feltölteni. Ezzel a koncepcióval, a MAPEI Tour de Zalakaros folytatását képező második eseményhétvégén új célcsoportokat érhetünk el, olyanokat, akik inkább a terepi kerékpározást részesítik előnyben. Emellett szeretnénk azokat az új partnereket is bevonni és kiszolgálni, akiknek az első eseményhétvégén esetleg már nem tudunk megfelelő teret és megjelenést biztosítani. A teljes második versenyhétvége, az elsőhöz hasonlóan pedig tovább növeli majd a turisztikai utószezonban a vendégéjszakák számát a térségben – fogalmazott Jankovics Ferenc, az esemény főszervezője.

Fotó: Tour de Zalakaros

Gyilkos emelkedők

A MAPEI Tour de Zalakaros jubileumi kiadás természetesen több újdonságot is tartogat. Már megvásárolható az egyedi dizájnnal és színvilággal készült jubileumi ruházati kollekció, valamint a résztvevők jubileumi pólót vagy érmet is kapnak a rajtcsomag részeként. A leghosszabb táv, azaz az országúti maraton pedig egy újabb ikonikus emelkedővel bővül. A maraton két legismertebb hegye, a gelsei és a börzöncei meredekek mellett 2022-ben egy új “gyilkos”, a nagyradai Cézár emelkedő is bekerül a pályába, ráadásul nem sokkal a befutó előtt.
Az 1.200 méter hosszú, átlagban 12 % meredekségű hegyet a maratonozókon kívül a 60 km-es országúti teljesítménytúra résztvevői is teljesíteni fogják.

Fotó: Tour de Zalakaros

Hárommilliónyi nyeremény

A különböző futamok széleskörű kategóriánkénti díjazásába a nyereményként elérhető termékek összértéke meghaladja a hárommillió forintot. A tombola fődíja egy 1.000.000 Forint értékű GIANT TCR ADVANCED DISC 1 KOM országúti kerékpár lesz. Mindkét hétvége futamainak résztvevői az év végéig felhasználható fürdőbelépőre válnak jogosulttá, s megmártózhatnak a Zalakarosi Fürdő ikonikus 2000 méter mélyről feltörő gyógyító vizében. A Zalakarosi Fürdő a Balaton régió legnagyobb és legtöbb attrakcióját felsorakoztató gyermekbarát komplexuma, ahol csúszdapark, játszóház, vízi gyermekvilág várja a családokat. A nagyobb gyerekek és az izgalmakat kereső felnőttek számára az Adrenalin Csúszdapark kínál 400 méternyi csúszdaélményt, szabadeséssel, vadvízi kalandokkal, örvénnyel.



Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva