Keszey Ágnes és Mihály Szilvia | 2019.09.24. 12:00
Zalai borok, nemzetközi zenék a fesztiválon
A Zalakaros közelében található Kányaváry Borbirtok adott otthont az első Bor. Zene. Zala rendezvénynek. A kétnapos fesztiválon napközben családi programok, esténként koncertek várták a vendégeket.

A csodaszép fekvésű birtokon egy pohár borral a kezünkben akár ejtőzhettünk is a chill sarokban, varázslatos panoráma tárult elénk. Nem is sejtettük, hogy a Kis-Balatont és Badacsonyt is látni fogjuk!

Fotó: Mihály Szilvia

A fesztiválon részt vehettünk egy rövid, ingyenes borkóstoló kurzuson is, ahol Piskor Fanni, diplomás borász, a Borkollégium oktatója mutatta be a zalai borokat.

Fotó: Mihály Szilvia

– Mit kell tudnunk a Zalai borvidékről?
– A borvidék területe 1600 hektár. A lankás, dombos borvidék és a sok folyó menti ártér a savasabb karakteresebb boroknak kedvez. A borvidékre jellemző talajt és klímát inkább a fehérbor szőlők szeretik. Klasszikusan az olaszrizling, rajnai rizling, tramini, leányka, királyleányka szőlők találhatók Zalában. Ez a legcsapadékosabb borvidékünk, az átlag éves csapadék nagyjából 900 mm. Ezért olyan fajtákat ültetnek és termesztenek, amik nem túl érzékenyek a csapadékra. A kékszőlők a kevesebb napsütés miatt nehezebben érnek be, de van néhány nagyon szép rozé és vörös bora is a vidéknek.

Fotó: Varga Norbert

Esténként pedig zene hangjai csendültek fel a színes fénybe öltözött szőlőültetvények között. Pénteken a Wonderland Band, Szeder és Palya Bea lépett fel, szombaton pedig – több más mellett – az Aurevoirt a Balkan Fanatik követte. Az együttes ezúttal is stílusok ötvözetével: a hip-hop-electronica-worldmusic és folklór elegyével szórakoztatta a közönséget – melynek tagjai közül sokan táncra perdültek.

A fesztivál vendégei – a rendezvény címéhez illően – természetesen kóstolhattak zalai borokat, tájjellegű ételeket s élvezhették a varázslatos kilátást a Kis-Balatonra, s az egyszerre nyugodt és szórakoztató hangulatot.

 

Mutatjuk a fesztiválon készített legjobb képeinket:

Készítette: Keszey Ágnes és Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva