Valahol Európában - "Angyalok a Malomban"
Helyszín Zalamerenye,
Időpont
Az Imre Sándor Szeretetszínház idén ellátogat Zalamerenyére a Pálosmalomba, ahol egy jótékonysági előadás keretében megtekinthetik a "Valahol Európában" című musicalt,

A történet a nagy háborús világégés végén játszódik. Elhagyatott lurkók csapata kóborol, fosztogat, ennivalót keres: csavargó suhancok, akiknek semmijük sincs – sokuknak nem is volt semmije soha.

A bandába verődött gyerekek egy romos kastélyban találnak menedéket, ahol a híres karmester, Simon Péter is él. Először – mivel „felnőtt”, tehát „ellenség” – fel akarják akasztani, ám a zenész és a gyerekek között hamarosan barátság szövődik, melyben Simon Péter emberi tulajdonságain túl, a zene varázsának nagy szerepe van. Amikor az ellenük hergelt falusiak megtámadják a kastélyt, együtt védik meg a várat, és közösen harcolnak a fogságba esett kölykök kiszabadításáért. Közben véget ér a világháború, és a karmester az ódon kastélyt hivatalosan is a gyermekek otthonává teszi. Számkivetettek találnak egymásra, küzdenek a túlélésért, a fennmaradásért, a felnőtté válás esélyéért. Küzdelmük a nézőből a mélyen élő, örök humánumot hívja elő. A „családi musical” zenéje, szövege, látványának ereje felkavar, s elhinnünk engedi: egykor olyan Európa születik, amelyben érdemes gyereknek lenni… gyermekből felnőtté cseperedni.

Jegyek:

3.500 Ft – Kuksi jegy
5.000 Ft – Reményjegy
6.500 Ft – Angyaljegy

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva