likeBalaton.hu | 2024.07.01. 16:00
A Bagossy zenéjére, a Balatonnál is forgott az új magyar családi film
Máglyarakás, család, első szerelem – Megérkeztek a Véletlenül írtam egy könyvet mozifilm első képsorai.

Bohém hangulatú teaserrel jelentkezik Lakos Nóra író-rendező és a JUNO11 Pictures európai együttműködésben készülő, Véletlenül írtam egy könyvet című egész estés családi filmje: a szívet melengető és sok-sok humorral elmesélt felnövéstörténet kedvcsináló előzetesében a főszereplő Demeter Villő mellett Mátray László, Zsurzs Kati, Rujder Vivien, Tenki Réka, Lovas Rozi és Mucsi Zoltán is látható, míg a zenei aláfestésről a Bagossy Brothers Company gondoskodik.

Részlet a Véletlenül írtam egy könyvet című filmből
Fotó: JUNO11

A Véletlenül írtam egy könyvet hiánypótló, sírós-nevetős családi film, amely ismert színészekkel, különleges helyszínekkel és XXI. századi látványvilággal vezeti be a nézőket egy kedves, kissé különc család életébe: Nina (Demeter Villő) legfőbb vágya, hogy író legyen – kreativitását animációsfilm-rendező apjától (Mátray László) örökölte. Mindennapjait kétbalkezes bűvész öccse (Hárs Bonca) kavarja fel, s mivel az anyukája (Lovas Rozi) korán meghalt, női mintaként kissé merev nagynénje (Tenki Réka) szolgál a családban. Amikor apja életébe új szerelem (Rujder Vivien) érkezik, Nina a szomszédban élő bohém írónő (Zsurzs Kati) iránymutatásait követve az írás segítségével dolgozza fel édesanyja elvesztését, és nyitja meg szívét az új családtag és az első szerelem (Kövécs Barnabás) felé.

Részlet a Véletlenül írtam egy könyvet című filmből
Fotó: JUNO11

Ahogy az a Doraya Bouandel által készített teaserben megjelenő képsorokból is kiderül, a Véletlenül írtam egy könyvet

szívet melengető felnövéstörténet, mely sok-sok humorral és érzékenységgel meséli el egy új család születésének történetét.

A film egyedi vizuális világát Szurdi Juci látványtervező, Lányi Fruzsina jelmeztervező, Reich Dániel operatőr és Báthory Péter kreatív animációs rendező teremtették meg – az írás kiemelt szerepét a képen megjelenő animációk erősítik. A minden korosztály számára felhőtlen szórakozást ígérő film a holland Annet Huizing tizenkét országban, köztük idehaza is megjelent könyve, a Hogyan írtam véletlenül egy könyvet? adaptációja. A könyv számos nemzetközi irodalmi díjat nyert.

A Véletlenül írtam egy könyvet című családi film írója és rendezője Lakos Nóra, producerei a CURTIZ-t és a Magasságok és mélységeket is jegyző Sümeghy Claudia és Topolánszky Tamás Yvan (JUNO11), valamint Lakos Nóra (EJKA), holland koproducerei Maaike Neve és Joram Willink (BIND). A filmet a Nemzeti Filmintézet, a Nederlands Filmfonds és az Eurimages támogatásával, a JUNO11 Pictures és a holland BIND koprodukciójában, a JUNO11 Pictures valamint a Emberi Jogi és Kulturális Alapítvány mutatja be. Az alkotás line producere Tarr Erika, operatőre Reich Dániel, látványtervezője Szurdi Juci, jelmeztervezője Lányi Fruzsina, zeneszerzői pedig Jacob Meijer és Alexander Reumers. A főbb szerepekben a most bemutatkozó Demeter Villő mellett Mátray László, Zsurzs Kati, Rujder Vivien, Tenki Réka, Lovas Rozi, Mucsi Zoltán és Hárs Bonca látható.

A film 2025 januárjában érkezik a hazai mozikba.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: Részlet a Véletlenül írtam egy könyvet című filmből
Fotó: JUNO11

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva