likeBalaton.hu | 2023.09.07. 17:09
A Balatonba zuhant rendőrségi helikopter kiemelésére készülnek – folyamatosan frissítjük
A helyszínen van a likeBalaton munkatársa, Krausz Andrea.

Görgess le a legfrissebb információkért! ⇓

 

– Az Orgona utcában lévő egyik vendéglátóhelyen dolgozók azt mondták, hogy csak arra lettek figyelmesek, hogy sokan futnak le az utca végén lévő strandra. Ők is odamentek, de az elsüllyedt helikoptert már nem látták. Azt látták, hogy ketten úsznak 300 méterről kifelé. Majd a közeli vitorlásverseny egyik csónakja odasietett, és beemelte a két embert. Ők voltak a helikopter személyzete.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság egyik hajója biztosítja azt a vízterületet, ahol jelenleg a helikopter a víz alatt van. A műszaki mentésre készülnek.

Fotó: Krausz Andrea

 

Meg nem erősített információk szerint elképzelhető, hogy a Balatoni Hajózási Zrt. uszályára emelik majd az elsüllyedt légi járművet.

Fotó: Krausz Andrea

 

A parton a rendőrség lezárta strandot, sokan érkeznek, hogy lássák a helyszínt, de őket nem engedik a közelbe. Viszont néhány kajakos már odaevezett a vízi baleset helyszíne közelébe. Őket hátrébb tessékelik a vízirendőrök.

Fotó: Krausz Andrea

 

A Katasztrófavédelem Búvárszolgálata is a helyszínen van. A tűzoltók egy csónakot raktak a strandon vízre, melyen a búvárok megközelítik a víz alatti helikoptert. Állítólag az oldalára esett a gép. Most ezt vizsgálják.

Fotó: Krausz Andrea

Érkezik a Bahart uszálya, rajta egy kotrógép.

Fotó: Krausz Andrea

 

Folynak a munkálatok a helikopter kiemelésének előkészítésén.

A Katasztrófavédelem Búvárszolgálatának 4 búvárja megközelítette a helyszínt. Nem sokkal 18 óra után beöltöztek és alámerülnek. A vízben lévő helikopter környékén most már 6 mentőhajó segédkezik, és ott áll készenlétben a Bahart uszálya is. A Bahart uszályának neve: Sió.

Fotó: Krausz Andrea

Fotó: Krausz Andrea

 

 

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva