dietaesfitnesz.hu | 2020.12.24. 17:00
Béres Alexandráék ínycsiklandó karácsonyi menüje
Vajon miből áll a karácsonyi menü Szandráéknál, és hogyan telnek náluk az év végi ünnepnapok?

Béres Alexandráék ünnepi menüje

Négyen négyfélét szeretünk, így nem kis fejtörést okoz, hogy mindenkinek a kedvére tegyek. Ám ez nem panasz, kifejezetten szeretek sütni-főzni. Jó lenne, ha végre egyszer meglepetést szerezhetnék a családnak, de ez kivitelezhetetlen: folyton ott nyüzsögnek körülöttem, belekóstolnak a készülő ételekbe. Vacsora előtt hagyományosan karácsonyi bőségtálat helyezek az asztalra. Mindig főzök levest, de nem halászlevet, azt sajnos nem tudom jól elkészíteni,, hanem valamilyen édes ízvilágút, például sütőtökkrémlevest, esetleg édesburgonya-levest. Bár most éppen a gesztenyekrémleves az aktuális kedvenc. A főfogás valószínűleg a mindenki által kedvelt kacsasült lesz, lila káposztával vagy aszalt szilvával, gránátalmával.

– Az advent egyik kedvenc időszakom az évben. Már hetekkel az ünnep előtt kézműveskedünk a gyerekekkel, dekoráljuk az otthonunkat. Díszeket, ajándékokat készítünk, közben beszélgetünk, játszunk, és persze megtervezzük a karácsonyi menüt – mondta Alexandra.

Fotó: Radó Norbert / Diéta és Fitnesz

Jut idő ilyenkor a sportra is?

Az ünnep három napja nekem is az együttlétről szól, nem tornázom otthon – törekszem rá, hogy a karácsonyi időszak egy kicsit más legyen. Ez persze nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem mozgok. Nagyokat sétálunk a kutyával, kirándulunk, korcsolyázunk, és ha lehetőség van rá, síelünk vagy szánkózunk. Csupa olyan dolgot csinálunk, amit máskor ritkán, a többi napon pedig futok: ez számomra tökéletes kikapcsolódás, énidő, amikor magam lehetek a természetben.

További részletek olvashattok Béres Alexandráék karácsonyáról a Diéta & Fitnesz leújabb számában.

Tudtad, hogy Szandrának Zamárdi a szíve csücske? Olvasd el itt, mit mesélt róla.

 

 

Nyitókép: Radó Norbert / Diéta és Fitnesz

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva