likeBalaton.hu | 2023.06.17. 14:00
Zamárdi hozta a legújabb nyári trendet: Repohárral a Balaton parton
Helyi összefogásból egyedülálló turisztikai fejlesztés - Zamárdi számos vendéglátóhelyén júniustól közös repohárba mérik a fröccsöt és az üdítőt. A Zamárdi Repoharat a helyi vállalkozók összefogása hozta létre, az országban egyedülálló módon.

A Zamárdi Nyitva akció keretében debütáló repohár egyedisége, hogy ha az egyik zamárdi büfében megvettük, egy másikban is visszaválthatjuk – ilyenre a szervezők szerint nincs még példa Magyarországon.

Forrás: Zamárdi – hivatalos

 

Aki most tér be egy fröccsre valamelyik zamárdi vendéglátóhelyre, az jó eséllyel Zamárdi Repohárba kaphatja meg az italát. És ha időközben továbbsétált, kiült a partra és elkortyolta, a következő büfében is visszaválthatja a Zamárdi Repoharat, készpénzért.

A Zamárdi Repohár több szempontból is példamutató újdonság. Nem önkormányzat vagy cég hozta létre, hanem a helyi vendéglátósok, akik közösen dolgozták ki a pohár megjelenését és a szabályrendszert, amely biztosítja, hogy bárki visszavehesse a másik helyen vásárolt poharat. Települési alapú repoharas rendszerre az adóhatóság sem tudott precedenst mondani, de szerencsére nem látták jogszabályi akadályát a repohár megvalósulásának.

A zamárdi vendéglátósokat a Balaton-part védelme és Zamárdi népszerűsítése is motiválta a Zamárdi Repohár létrehozásában. Az egyszer használatos műanyagpoharak, fűben eldobált törött üvegek számát is csökkenteni szeretnék a repohárral, amit a zamárdi általános iskolások rajzai díszítenek, így szuvenírnek is hazavihető. Ha valaki mégis vissza szeretné váltani, nem kell aggódnia, hogy sokak szemében népszerűtlen tokeneket kap érte: a Zamárdi Repohár csak készpénzért váltható vissza.

 

A Zamárdi Repohár önkéntes rendszerben működik. Eddig húsz vendéglátóhely vállalta a forgalmazását, a népszerű zamárdi szabadstrand büféinek jó részében már repohárban kérhetőek az italok.

 

A Zamárdi Nyitva akciót a turisztikai szezon meghosszabbításáért indították a helyi vállalkozók, együttműködve Zamárdi Város Önkormányzatával, a helyi Tourinform irodával és a nagy nyári fesztiválok, a Heineken Balaton Sound, a ZamJam és a Strand Fesztivál szervezőivel. Az együttműködésnek közel ötven helyi vendéglátóhely, szálláshely és más szolgáltató a részese, akik vállalták, hogy májusban és szeptemberben is nyitvatartással, programokkal várják Zamárdi rajongóit.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: Zamárdi – hivatalos

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva