likeBalaton.hu | 2022.06.15. 08:00
Helikopterrel mentették a bajbajutott fürdőzőket
A Készenléti Rendőrség helikopterének személyzete égi szemként segíti a vízirendészek munkáját a Balatonnál.

Fentről vigyáznak a fürdőzőkre

A Készenléti Rendőrség légirendészei vízből történő mentési gyakorlatot hajtottak végre a Balatonnál. A helikopter személyzete égi szemként segíti a vízirendészek munkáját.
A Készenléti Rendőrség helikopteres egysége is erősíti a közbiztonságot az idei idegenforgalmi szezonban, amelynek fő célja a turisztikai idény rendőri feladatainak légi támogatása, a fürdőzők biztonságának megóvása a Balatonnál.

Forrás: police.hu

 

Feladatuk a nyári szezonban a tó feletti vízirendészeti járőrözés, a parti települések, az autópályák és a fő közlekedési útvonalak közbiztonsági és közlekedési, valamint a kiemelt idegenforgalmi centrumok térségében folytatott polgári célú repülések ellenőrzése. Viharjelzés esetén figyelmeztetik a vízben tartózkodókat, kapcsolatban állnak a vízirendészeti egységekkel, fentről segítve a munkájukat.

Gyakoroltak

A Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Légirendészeti Szolgálat és a Bevetést Támogató Osztály munkatársai a vízből történő kimentést gyakorolták. A mentési képességek fenntartása és fejlesztése érdekében végrehajtott képzés során a bajbajutott személyek függésből történő felvételét, kötélen történő szállítását és lerakását végezték.

Forrás: police.hu

 

A felkészítésnek idén is a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén található Zamárdi városa szolgált helyszínéül, ahol a Készenléti Rendőrség egy MD902 és egy MD500 típusú szolgálati helikopterrel képviseltette magát. A képzés sikeres végrehajtását a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai két szolgálati kisgéphajóval segítették.

Forrás: police.hu

A légi támogatás az előző évek tapasztalatai alapján rendkívül fontos, sok esetben életet ment.

Nyitókép: police.hu
Forrás: police.hu

Tovább olvasnál? Nézd meg ezeket is!

Néhány tanács, hogy ne legyünk hajótöröttek a Balatonon

Így kerüld el a SUP baleseteket

Ilyet még nem láttál! Videón örökítették meg küzdelmüket a viharral a balatoni vízirendőrök

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva