Szaniszló Hajnalka | 2024.05.31. 08:00
Ingyenes ZamJam, nyitott fesztiváltér, fröccs a fövenyen, irodalom, zene, gasztro
Érdemes átsétálni a ZamJam több helyszínére, így akár az irodalom, a gasztroprogram, a kiállítás és Charlie koncertje is elcsíphető.

A ZamJam 2024-ben ingyenes fesztiválként kerül megrendezésre Zamárdiban. A projektvezetővel beszélgettünk a változásokról és az idei programról.

Arra a kérdésre, hogy a ZamJam kínálatából mi idézi leginkább a gyerekkori balatoni nyarakat, Ádám Kata kiemelte, hogy azok az érzések, amelyek a lángosra, a hekk illatára vagy a kertmozira gondolva ébrednek benne, mind meghatározóak voltak a ZamJam koncepciójának kialakításában.

A fesztiválon mindent megtesznek azért, hogy az esemény megőrizze az élhető jelleget és megmutassa a Balaton szezonon túli szépségét és minél többekkel megismertessék az igazi balatoni életérzést.

Ádám Kata, a ZamJam projektvezetője
Fotó: privát

– Szerettük volna láttatni, hogy Zamárdi nem csak a szezon közepén, hanem azon túl, kora és késő nyáron is izgalmas helyszín a kikapcsolódásra. A Balaton-partnak tavasszal és augusztus 20. után is van létjogosultsága. Ezért terveztük június elejére a ZamJam-et és az augusztus végi Strand Fesztivál idejére a második felvonást – kezdte a ZamJam projektvezetője, Ádám Kata.

Céljuk, hogy minél többeknek megmutassák a Balaton szépségét a kora nyári időszakban. Ezért döntöttek a minden eddiginél gazdagabb programkínálat mellett is.

– A belépőjegy árából a látogatók hódoljanak a balatoni kulináris élvezeteknek a ZamJam-en – folytatta Ádám Kata.

Fotó: ZamJam

Ingyenes, de továbbra is élhető marad a ZamJam?

– Igyekeztünk igényes, sokszínű programtáblát összeállítani. Az irodalom, a képzőművészet, a szabadtéri filmvetítések, színházi- és gasztroprogramok széles skáláját vonultatjuk fel. Minden eddiginél több helyszínen várjuk a látogatókat. Idén is élhető, élvezhető ZamJam vár mindenkit – részletezte a projektvezető.

A rendkívül szerteágazó kínálat és a helyszínek közötti lavírozás érdekében a szervezők igyekeztek ugyanarra az időpontra különböző jellegű programokatt összeállítani. Ha valahol jazzkoncert lesz, ugyanabban az időpontban máshol DJ-szettet hallgathatunk.

Érdemes átsétálni több helyszínre, így akár az irodalom, a gasztroprogram, a kiállítás és Charlie koncertje is elcsíphető.

Fotó: ZamJam

Steigervald Krisztián előadása, kiállítás, termelői piac és bortúra is belefér a napba

– A Líra Irodalmi Teraszon Steigervald Krisztián előadását ajánlom. A szabadtéri mozimaraton is hatalmas élmény lesz – három filmet láthatunk egymás után. Megnyitja kapuit a Zamárdi Kőhegyi Művésztelep, valamint az idei év újítása a Zamárdi Bortúra sétáló borkóstolója is, amely több mint tíz helyszínen helyi és dél-balatoni pincészetek borait kínálja. Szombaton a Zamárdi Értékvédő Egyesületek őstermelői és kézműves piac, vasárnap a Patkó Piac is kihagyhatatlan kuriózum – folytatta a 2024-es év ZamJam Fesztivál bemutatását a főszervező.

Fotó: ZamJam

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét lesz a fesztiválon gasztrosétány, amely korábban egy szűkebb, behatárolt területen volt elérhető. Idén ezen is változtatnak, hiszen teljesen nyitott lesz a rendezvénytér. Így a fesztiválozóknak arra is lesz lehetőségük, hogy a választott finomságokat a fövenyen, egy pokrócon ülve, a Balatont csodálva fogyasszák el.

Fotó: ZamJam

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: ZamJam

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva