Steigervald Krisztián előadása Zamárdiban
Helyszín Zamárdi, Kossuth Lajos utca 14
Időpont 2024. jún. 1. 15:00 - 17:00
Egy délután Steigervald Krisztiánnal a generációk harcáról. Tippek arról, hogyan értsük meg egymást. Mindez a Líra Irodalmi Teraszon, a ZamJam rendezésében. Zamárdiban, a Kertmoziban június 1-jén 15 órakor.
Az előadásra a belépés INGYENES!
————————————————-
Zamárdiban indul és zár a nyár!
A Zamárdi ZamJam idén két alkalommal és rendhagyó formátummal jelentkezik: a nyár legelején és legvégén javarészt ingyenes programok egész sorát vonultatja fel közel 30 helyszínen. Május 31. és június 2. között “Zamárdiban indul a nyár!”, többek között Charlie és a Hot Jazz Band fellépése, akusztikus és jazz koncertek, kertmozi, képzőművészeti, irodalmi és gyerekprogramok várják mindazokat, akik az első nyári hétvégét a Balatonon töltenék.
A MOL Nagyon Balaton csapata 2013 óta dolgozik azon, hogy minden évben bemutassa a magyar tenger ismert és rejtett kincseit, elsősorban az izgalmas és tartalmas kulturális kínálaton keresztül. A május 31-június 2. közötti hétvégén a szervezők azt hirdetik: “idén Zamárdiban indul a nyár!” A szlogen jól kifejezi a törekvésüket: a főszezont megelőző időszakban szeretnék felhívni a hazai turisták figyelmét arra, hogy a Balaton már ilyenkor is nyitva van és érdemes útra kelni. Ezen a hétvégén Zamárdiban már kinyit a szabadstrand, megmártózhatunk a csodás panorámájú vízben, Tihannyal a háttérben, lehet supozni és meglátogatni a környék kedvenc teraszait, éttermeit, falatozóit.
A ZamJam keretében a vízparti MOL színpadon június 1-jén este a Hot Jazz Band és Charlie koncertje után nyárindító tűzijáték várja a vendégeket. A háromnapos program részeként a Kilátó színpadára akusztikus és jazz-koncerteket hozt a MÜPA, a Magyar Jazz Szövetség és a Budapest Jazz Klub. A Kertmoziban hajnalba nyúlóan nézhetünk filmeket a Balatoni Filmmaraton keretében, napközben a retró Balatont idéző Trabantokkal barangolhatunk a környéken.
ZAM ART címmel balatoni pop-up kiállításokkal találkozhatunk a koncertek mellett, míg a Líra Irodalmi Terasz vendégeként Steigervald Krisztián, majd Koltai Róbert beszélget. A Parti Bisztró teraszán a Be Massive Horizon, vagyis DJ Metha lép színpadra, miközben az állandó filmes stáb a csodás vízpartot mutatja be.
A családokat és a gyerekeket több helyszín is várja: a Kiskalász zenekar ad koncertet a Kertmoziban, Hangszersimogató interaktív gyermekkoncerttel érkezik Bársony Bálint zenekara a Kilátó Teraszra, az olvasni szerető gyermekeket pedig Dr Szuri kalandjainak könyvbemutatóval várja. A Zamárdi Kalandpark mellett pedig a Gokartpálya is kinyit ezen a hétvégén, a nap legjobbjai pedig a MOL Nagyon Balaton fesztiváljaira, eseményeire nyerhetnek belépőt.
A ZamJam idei második “felvonása” a nyár végi STRAND Fesztivál kísérőeseményeként valósul meg. Ebben az időszakban tízezrek érkeznek a Balaton déli partjára, a ZamJam csapata pedig napközben a környék teraszait, éttermeit ajánlja majd a vendégeknek azzal a szándékkal, hogy a fesztivál miatt idelátogatók kedvet kapjanak ahhoz, hogy máskor is visszatérjenek Zamárdiba és a Balaton partjára.
„Az elmúlt években Zamárdi a Balaton egyik legfontosabb, pezsgő kulturális központja lett, köszönhetően azoknak a nívós fesztiváloknak is, amelyek minden évben turisták tízezreit vonzzák a déli partra. Ezek a programok nemcsak turisztikai célokat szolgálnak, de lehetőséget teremtenek arra is, hogy Zamárdi látványosan fejlődjön, az itt élők és az itteni nyaralók egyre jobb minőségű városban érezhessék otthon magukat, a nyugodtabb hetekben, hónapokban is. A MOL Nagyon Balaton programjai, a Balaton Sound és a STRAND fesztivál mellett a ZamJam célkitűzése elsősorban az, hogy bemutassuk a városunkat, az ismert és rejtett kincseinket, igazán nívós kulturális programokkal, rengeteg helyszínen. Az idei évben rendhagyó módon a ZamJam június legelején Zamárdiban indítja a nyarat, amikor a szándékunk szerint már nyitva lesz a város: az éttermek, a fagyizók, teraszok, a kalandpark és természetesen strandolás és suppolásra is lesz majd lehetősége azoknak, akik a Balaton talán legszebb panorámájú strandját választják az első megmártózáshoz. Arra bíztatom a helyieket, hogy minél többen mutassák meg magukat, nyissanak ki ezekben a napokban, a turistákat pedig arra, hogy látogassák meg ezt a vendégszerető várost, ahol egész évben jó szívvel várjuk önöket.” Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere, a rendezvény fővédnöke
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva