Krausz Andrea | 2021.09.10. 18:00
Lehet még jelentkezni Zamárdiban a hétvégi Balatonkör kerékpáros túrára
Huszonkettedik alkalommal rendezik meg a Balatonkör elnevezésű tókerülő eseményt, melynek során két nap alatt akár 282 kilométert is lehet biciklizni. A résztvevőkre reggel friss levegő, de nappal nyárias meleg vár. A 28 fokot is elérheti a hőmérséklet. A szervezők idén egy új, 140 km-es távot is kijelöltek.

– A Covid-helyzet miatt megcsappant a mezőny, így nagyjából 800 főt várunk a túrára. Idén is a zamárdi szabadstrandon rendeztük be a rajt- és célállomást, de új helyszínen vagyunk. Ezer méterrel közelebb kerültünk Szántódhoz, mert a régi helyünkön vasárnap fogathajtó versenyt tartanak – mondta Koósz Zoltán főszervező.

A túra egyik jellemzője, hogy résztvevők egy csoportban haladnak a kijelölt Bringaúton, tehát nyugodt tempóban élvezhetik a balatoni táj szépségeit.

Ha valaki az utolsó pillanatban dönti el, hogy mégis elindulna az erőpróbán, akkor a helyszínen is tud nevezni. Szombaton a 206 km-es táv mezőnye 6 órakor, a 140 km-es 9 órakor indul. Vasárnap a 76 km-es táv résztvevői 10 órakor rajtolnak, a Családi kör bringásai pedig 11 órakor vágnak neki a 25 km-nek. Van, aki mindkét napon teker, így összesen akár 282 kilométert is teljesíthet.

– Szombaton korán, 4 óra 30-tól már a helyszínen vagyunk. Egész nap várjuk a jelentkezőket, tehát lehet még jelentkezni. Vasárnap az utolsó rajtig, tehát 11 óráig nevezhetnek a próbázók – hívta fel a figyelmet a főszervező.

A mezőny együtt tekeri le a kijelölt távot
Fotó: Facebook/Balatonkör – hivatalos

A legtöbben a 206 km-es túrán vesznek részt, de vannak, akiknek ez túl nagy kihívás. Ezért idén újdonságként, új távot jelöltek ki. Szombaton neki lehet vágni a 140 km-es kihívásnak:

egy Szántód-Tihany kompolást követően halad a mezőny a balatonakali frissítőpontig. Ott várják be a korábban rajtolt 206 km-es táv résztvevőit, majd a két csapat együtt halad a zamárdi célig.

Így halad az új, 140 km-es túra

– A szigorú járványügyi előírások miatt második éve ősszel vagyunk kénytelenek megtartani a Balatonkört, de amint lehet visszaállunk a megszokott tavaszi időpontunkra, vagyis április végére. A kerékpározás töretlen népszerűségét mutatja, hogy néhány nappal ezelőtt nagy sikerrel rendeztük meg Siklóson az első Buga Jakab túrát, amivel egy újabb hagyományt szeretnénk teremteni – mondta Koósz Zoltán.

A Balatonkörön a szervezők már az elindulás előtt beállítják, szervizelik a kerékpárokat, út közben pedig két autó is követi a mezőnyt az esetleges meghibásodások elhárítása érdekében. A frissítőpontokon pazar kínálat fogadja a bicajosokat: kakaós csiga, füstölt kolbász, pogácsa, nápolyi, müzli szelet, lekváros kenyér, banán, üdítő, kávé és lajtos kocsikban friss víz áll rendelkezésre.

Nyitókép: Facebook/Balatonkör – hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva