sonline.hu/Góz Lilla | 2021.09.10. 10:00
Néhány héten belül eldől, Zamárdiban lesz-e a Balaton Sound
A napokban lakossági fórumon, a következő hetekben pedig kérdőíveken fejthetik ki a véleményüket a rendezvényről a helyiek.

A lakossági fórumot a Balaton Sound szervezői hívták össze.

– Voltak pró és kontra vélemények, hogy 2022-ben Zamárdi adjon otthont a fesztiválnak, valamint meghallgattuk a szervezők jövőbeli terveit – mondta el Pach Gábor helyi vállalkozó. – Zamárdi egy ideális helyszín a fesztiválnak, a környezetterhelést kell csökkenteni, hiszen 2400 az állandó lakos és a Balaton Sound egy napján akár 30 ezer ember is megfordul – emelte ki Pach Gábor.

Lobenwein Norbert, a fesztivál igazgatója elmondta: három évtizede szerveznek zenei fesztiválokat, és a siker kulcsa, hogy a helyiekkel milyen kapcsolatot tudnak kialakítani. – Sok hazai és nemzetközi turista a zenei események miatt látogat el a Balatonhoz, Zamárdi fontos hely számunkra és azért szerveztük a lakossági fórumot, hogy a helyieket meghallgassuk, és megfeleljünk az igényeiknek. A többség támogatóan állt a jövő évi fesztiválhoz – tette hozzá Lobenwein Norbert. Megjegyezte: zamárdi önkormányzatával is folyamatosan egyeztetnek, a bérleti díjjal és a rekultivációval kapcsolatban is hangzottak el kérések, amit figyelembe kell venniük. A fesztivál a településnek csaknem 700 milliós bevételt jelent.

– Vállaltuk, hogy a fesztivál öt helyett négy napos lesz, és június végén rendezzük meg. A képviselő-testület egyhangúlag támogatja a fesztivált és bízunk benne, hogy a lakosok is. Többségük a fórumon pozitívan nyilatkozott, a véleményüket pedig szeptember 15-ig kérdőíven mondhatják el – mondta el a fesztiváligazgató, aki bízik benne, hogy még idén meg tudják kötni a szerződést, hiszen több hónapba telik, mire a Balaton Sound programkínálatát össze tudják állítani.

Csákovics Gyula polgármester elmondta: a képviselő testület szeptember végén fogja kiértékelni a helyiek és a tartózkodási címmel rendelkező nyaralók véleménynyilvánító íveit, és ha a többség támogatja a fesztivált, valamint a szervezők vállalják a feltételeket, akkor jövőre Zamárdiban lesz a Balaton Sound.
Forrás: sonline.hu
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva