sonline.hu / Góz Lilla | 2020.07.04. 09:00
Zamárdiban és Lellén is cirkuszolnak már
Lellén a Nemzeti Cirkusz, Zamárdiban Richter Flórián Cirkusza, nyitotta meg a kapuit a héten. Mindkét társulat, július elsején kezdte meg az idei nyári évadot.

A világ legjobb lengődrótművésze, Li Wei vette birtokba a Magyar Nemzeti Cirkusz porondját. Az Arany Bohóc-díjas artista egy kötélen egyensúlyozva gyakorolt még szerdán délelőtt is az esti előadásra. Az utolsó simításokat végezték a halálgömbön a társulat munkatársai, emellett pedig a motorokat is ellenőrizték. Egy héten át zajlottak a főpróbák, hogy szerda este különleges produkcióval lepjék meg a gyerek és felnőtt nézőket.

Márciusban szokott indulni a turnénk, mire Balatonlellére érünk, egy teljesen összeforrt műsor áll össze. Most viszont a koronavírus-járvány miatt 3-4 hónapos kényszerpihenő után kellett összeállítani mindent – mondta el ifjabb Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója. Megjegyezte: nem volt könnyű a hetvenfős társulatot összetartani, és a premier előtt sok munka várt rájuk. Elmondta: olasz karanténja után visszatér a színpadra Steve&Jones bohóc duó, Li Wei a Monte-carlói Arany Bohóc-díjat nyert drótkötélen egyensúlyozó különleges produkciója mellett a szétnyíló halálgömbben pedig öt motoros extrém műsorát láthatja a közönség.

Erre a turnéra összeállított lovas és háziállat-produkciókkal is készülnek, az Osztrák Nemzeti Cirkusztól több mint húsz ló érkezett Balatonlellére. Ifjabb Richter József feleségével pedig a Balett a lóháton Arany Bohóc-díjas számmal szórakoztatja a közönséget.

– A módosuló szabályoknak köszönhetően telt házzal tudunk üzemelni, 1500 fő látogathat el hozzánk hétfőtől szombatig, augusztus 28-áig – mondta a vezető. Sok helyen kézfertőtlenítőket helyeztek ki, kérik a nézőket, hogy tartsák a másfél méteres távolságot, de maszk viselése nem kötelező. Július 10. és 11-én a Cirkuszok éjszakájára extra produkciókkal is készülnek. A szadai Safari Parkból öt elefánt érkezik, az állatokat a Balatonban idén is megfürdetik.

Július elsején Zamárdiban kezdődik a Richter Flórián Cirkusz új évada.
A koronavírus-járvány az előadóművészeket hozta talán leginkább nehéz helyzetbe, hiszen előadások híján a bevételeik is elapadtak.

– Szadai téli szállásunkon hatvanöt tagunkkal és ötven állatunkkal voltunk karanténban, nehéz helyzet elé állított minket a járvány, nyolc hónapra 22 városba voltak leszervezve előadásaink, amelyeket le kellett mondani, és bevétel nélkül maradtunk – mondta Richter Flórián cirkuszigazgató.

Porondjukon tizenkét drón lesz egyszerre látható, a nindzsaakrobaták, lézerember, légtornászok, bohócok is egyedülálló produkciót ígérnek. Richter Angelina most először a magyar posta lovas műsorszámmal is bemutatkozik. A Cirkuszok éjszakáján július 10. és 11-én este hét órától 4 órás extra műsorral készülnek nézőiknek. Augusztus 29-éig keddtől péntekig várják esténként az érdeklődőket Zamárdiban.

Forrás: sonline.hu

Fotók: Kovács Tibor

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva